Afholdte møder – Herlev

Vejen til det gode liv – for voksne mænd.

November 2019

11.11.2019 
Forbrydelsens ansigt foredrag ved forfatteren Gitte Høstbo. I Forbrydelsens ansigt møder vi en række barske og ofte rørende og rystende menneskeskæbner, som på forbryderbilleder er fastholdt i en brøkdel af et sekund. Fotografierne stammer fra forbryderalbums fra perioden 1850-1920, da det danske politi begyndte at anvende tvangsfotografering af lovovertrædere.

Oktober 2019

Foredrag mandag d. 14. og 28. oktober
Gunnar Anker fortalte 2. del af sin barndom og ungdom i Sønderjylland og meget mere. En hel masse historisk – krydret
med små detaljer /special viden – enten af egen oplevelse / overleveret fra familie eller på anden måde erfaret. Indlæggene skal opleves. 
Vi hørte i 1. del om Sønderjylland – og grænsedragningen i 1864, om de 7 sogne der kom med og om Ærø, der ved et ”uheld” også kom med til Danmark.

25.11.2910
Herlevs historie fortalt ved Kaj Rasmussen medlem af Herlev Kommunes Lokalarkiv

September

2. september
Stig Tarnow afholdt “Samtalesalon eller en bedre og mere spændende måde at tale sammen på”

16. september
Om mikro byggerier. Niels Hald Danmarks bryggeriforening fortalte om den spændende verden der foregår ved øl brygning. Samt den meget store diversitet der er i nutidens bryggerier. Små som store importerede øl , blandings øl, Bestående af øl og lemonade, og trenden med alkoholfri øl.

30. september
Niels Kofoed fortalte om 40 år i politiet

August

19. august
Kunstig intelligens, Svend Kolstrup fortalte om den fagre nye verden, med alle de glæder og sorger der følger med Vi kan jo alle se fordelene ved al den nye elektronik, han satte også skrækscenarierne i perspektiv og lidt om hvad fremtiden bringer. Pænt fremmøde, ”reklamespot i Herlev Bladet.” 

5. august
Sommerferielukket

Juli

22. juli
Sommerferielukket

8. juli
Sommerferielukket

Juni

24. juni
Freddy Christiansen, Greve, holdt et indlæg om “Fake News”. Et spændende indlæg, der efterfulgtes af en god dialog imellem deltagerne.

Maj

13. maj
Galapagosøerne er nogle helt eventyrlige øer, som ligger næsten 1.000 km vest for Ecuador i Stillehavet. Øerne gemmer på et ubegribeligt og fascinerende dyreliv, som kan være svært at forestille sig eksisterer på denne jord – ved Mogens R. Lindskog
Samtalesalon en sjov og struktureret metode til at tale sammen.

27. maj
Søren Boye, Herlev, fortæller om Balkan og den komplicerede historik der ligger bag de langvarige konflikter.

 

April

29. april
Ytringsfrihed er retten til frit at udtrykke sin mening i skrift og tale uden andres forudgående godkendelse, og står dermed i modsætning til censur. Ytringsfriheden har haft afgørende indflydelse på den samfundsudvikling, som har fundet sted i den vestlige verden – ved Hans J. F. Scheel

Samtalesalon en sjov og struktureret metode til at tale sammen.

15. april
Turen igennem det højest beliggende, motoriserede bjergpas, ved Jesper Weishaupt.

1. april
 Om Tove Ditlevsen ved Kaj Christensen
 og Samtalesalon i sidste time.

Marts

18. marts 
“Kulturforskelle som landstræner for fodboldhold i Singapore, Armenien, Tanzania og Jordan” ved Jan Poulsen, der er medlem af Hemingway Club Greve.

 

4. marts  
Poul Eriksen fortalte om sit liv som restauratør hos Herefore Beefstouw og Grøften i Tivoli. Han er medlem af Hemingway Club Gentofte onsdag.

18. februar  
“Har arbejdet som frivillig i Afrika sat er aftryk?” ved Claudius Jensen som er uddannet seminarielærer. Han har arbejdet i forskellige lande i Afrika med undervisningsrelaterede opgaver. Oplægget vil være et tilbageblik på ca. 7 års arbejde i forskellige sammenhænge i afrikanske lande.

4. februar 
“Mine 22 dage på den spanske pilgrimsrute Caminoen “ved Freddy Christensen, der er medlem af Hemingway Club Greve.

Den 21. januar 2019 holdt vi vores første møde i Hemingway Club Herlev.

14 gæve, unge mænd på +60 dukkede op til mødet til trods for et massivt snefald.Derudover havde vi vores venner fra Greve og Gentofte, henholdsvis John og Bjørn med til at hjælpe os i gang.

Først sang, kaffe, ostemadder og velkomst – derefter fortalte John om baggrunnden for at oprette en klub for mænd +60, der kunne være med til at modvirke ufrivillig ensomhed blandt ældre hjemeboede mænd i Ordrup og omegn.

Med udgangspunkt i Frivilligcenter Gentofte, blev der startet op som en frivillig arbejdsgruppe, senere styregruppe. I november 2013 blev Hemingway Club lanceret via annoncering i lokalaviserne. Det blev en succes. Allerede året efter måtte der oprettes en venteliste i Gentofte. I dag er der klubber i Hørsholm – Rungsted, Greve, klub nummer 2 i Gentofte og en i Rudersdal og en i Lyngby – Taarbæk.

For at løfte stemningen yderligere fik vi, hver især, fik et kort med 2 spørgsmål. Vi skulle så finde en makker at stille det ene spørgsmål til og derefter bytte osv, osv, osv. SÅ steg lydniveauet betragteligt. Efterfølgende udfyldte vi interessekort med navn, mail og interesser.

Du kan se mere om kommende møder her.

Tag en ven med til næste møde!