Afholdte møder – Hillerød

 

19.06.2019 9:30-12:00

Med kikkerten for det andet øje
ved Professor emeritus, dr. scient. Johannes Krüger, Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet

“Spørgsmålet om årsagen til nutidens klimaforandringer og de mange følge-virkningerer mere kontroversielt, end det fremstilles af FN ́s klimapanel IPCC og nyhedsmedierne, for naturen selv viser noget andet end de computer-producerede klimamodeller. Men det er vore politikere ude af stand til at opfange og reagere rationelt på, for de lukker sig selv ude fra relevant og korrekt information. Det skyldes først og fremmest, at det politiske miljø er stærkt præget af meningspres og selvcensur.”

Læs mere her

12.06.2019  9:30-12:00

FILMEN OM GØG OG GOKKE – Ekstra arrangement!

Særforestilling for Hemingway Club i Slotsbio

Det er lykkedes os at få arrangeret en særforestilling for medlemmerne af Hemingway Club – Hillerød. Bemærk at det falder på en onsdag, hvor vi normalt ikke ville have et arrangement. Billetten fås til den favorable pris af 50kr og købes i biografen.

Cafeen i Slotsbio vil være åben fra kl.9, så man kan hygge sig med kaffe, the eller andet inden forestillingen.

Filmen er et drama fra 2018 om de to komikere. Det er altså ikke en gammel film med Stan Laurel og Oliver Hardy, men et drama om den sidste del af deres karriere. Se anmeldelse her

05.06.2019 9:30-11:30

Løst og fast om Rusland og Putin

ved Henrik Iversen

Henrik har været ambassadør i en lang række lande, herunder i Rusland,
og har beskæftiget sig med multilateralt arbejde i FN og EU.
Henrik kommer med en opdateret og detaljeret fortælling om Ruslands (læs Putins) politik, økonomi, samfundsforhold og relationer til resten af verden.
Mange aktuelle emner (militær balance, hacking, krigen i Syrien) vil blive berørt.

22.05.2019 9:30-11:30

Hvordan skal Hillerød udvikle sig de kommende år?

ved Dan Riise (V) formand for arkitektur, byplan og trafikudvalget.
Hen over de næste 10 år forventes en stor befolkningstilvækst på næsten 10.000 nye borgere i kommunen. Det vil betyde udfordringer på en række områder.

Der er mange initiativer i gang. Ullerødbyen, Møllebro, Favrholm, Supersygehus, Hillerød Station + mange ejendomsprojekter i selve bymidten. De trafikale forhold og bevaring af eksisterende bygninger hører også med i billedet.

Er der hjælp at hente i ny teknologi – kommunen arbejder med projektet “Smart City”, som vi også vil komme til at høre om.

Alt i alt en række spændende områder, som vil komme til at præge vores hverdag i de kommende år.

8.5.2019 9:30-12:00

Hvor går Afrika hen i en ny politisk og økonomisk verdensorden

ved Holger Bernt Hansen.
Holger Bernt Hansen er professor i Afrikastudier og tidl. leder af Center for Afrikastudier ved Københavns Universitet.
Han har gennem flere år været tilknyttet Ugandas universitet og har skrevet doktordisputats om forholdet mellem religion og politik. Gennem en årrække har han deltaget aktivt i den danske ulandshjælp til Afrika, og han var gennem 12 år formand for Danidas Styrelse. Han har besøgt de fleste lande i Afrika og har gennem de senere år som ekspert deltaget i talrige radio-og tv-programmer.

Vi vil indlede arrangementet med at fortælle lidt om Hemingway Club.