Hillerød 2 – kommende møder


Møde nr 1 – Hemingway Club 2             AFLYST  pga. Covid-19 situationen. 

Tirsdag den 17. marts 2020 kl 9:30 i Kedelhuset.

“Ernest Hemingway – mennesket, manden og myten

Bo Tao Michaelis

V/journalist Bo Tao Michaälis

Man kan diskutere om Hemingway er USA’s største forfatter, men ikke om at han er den mest skelsættende og epokegørende. Hans berømte skrivestil, minimalisme med det hårdkogte, nøgterne og nøgne sprog skabte skole med hans romaner og noveller fra 1920erne og frem. Romanerne om The Lost Generation, ’Solen går gang’ og ’Farvel til våbnene’ samt hans mange noveller om sønner med fædre og mødre, mænd uden og med kvinder. Om at finde sig selv i konfrontation med døden. Enten engageret i den spanske borgerkrig, ’Hvem ringer klokkerne for’ eller kampen med sit livs fisk, ’Den gamle mand og havet’. Alt dette handler foredraget om.


Møde nr 2 – Hemingway Club 2                  AFLYST

Onsdag den 1. april 2020 kl 09:30 i Kedelhuset

Anekdoter fra isen fortalt ved Det Runde Bord” 

 v/polarforsker Henrik Højmark Thomsen

    

Henrik Højmark Thomsen er polarforsker og medlem af Eventyrernes Klub. Han har i over 20 år fløjet hen over og trasket igennem de store ødemarker af is i Grønland og Antarktis. Denne aften vil han fortælle anekdoter fra et langt arbejdsliv på isen. Det er historier, som er blevet fortalt ved det legendariske Runde Bord i Eventyrernes Klub, og Henrik vil også løfte lidt af sløret for, hvad der foregår i denne klub, som blev stiftet af polarforskeren Peter Freuchen i 1938.

Henrik Højmark Thomsen er født i 1953 og er uddannet som isforsker ved Københavns Universitet. Han har deltaget i 29 videnskabelige ekspeditioner på Indlandsisen i Grønland, to ekspeditioner til iskapper i Island og én ekspedition til Antarktis. Han har været konsulent for radio og TV i forbindelse med polarprogrammer og har varetaget kontakten mellem forskningsverdenen og Forsvaret som Videnskabelig Forbindelsesofficer for Grønland ved Dansk Polar Center. Der ud over har han rejst i hele Europa, Svalbard, New Zealand, Australien samt mange andre lande i Afrika, Asien, Nordamerika og Sydamerika.


Møde nr 3 – Hemingway Club 2

Tirsdag den 14. april 2020 kl 09:30 i Kedelhuset.

Hvordan skal Hillerød udvikle sig de kommende år?”

v/ Dan Riise (V), formand for arkitektur, byplan og trafikudvalget. Hen over de næste 10 år forventes en stor befolkningstilvækst på op mod 10.000 nye borgere i kommunen. Det vil byde på udfordringer på en lang række områder.

Der er mange initiativer i gang. Ullerødbyen, Møllebro, Favrholm, Supersygehus, Hillerød Station, og ikke mindst  mange ejendomsprojekter i selve bymidten. De trafikale forhold og bevaring af eksisterende bygninger hører også med i billedet.

Er der hjælp at hente i ny teknologi – kommunen arbejder med projektet “Smart City”, som vi også vil komme til at høre om.

Alt i alt en række spændende områder, som vil komme til at præge vores hverdag i de kommende år. Alt dette og mere til vil Dan Riise komme ind på i sit foredrag.