Karlslunde – afholdte møder

Referat fra HC Karlslundes møde 15/10-2019

——————————————————————————————-

Dagens emne var ’Mit del1 ved Ole Bay Jensen \\\  ’ fra hemingway Club Karlslunde.

Ole Bay har taget et højskole kursus i hvordan man skriver livshistorie og hvordan man gendanner sine minder fra barndommen og ud fra det har han lavet sin livshistorie del-1 som omhandler fra barndom til han blev selvstændig.

Ole er opvokset i Århus i en arbejderfamilie, blev sat i lære efter 7 klasse på maskinfabrik.

Var soldat på bådsmandstræde kasernen og senere befalingsmand i Århus. Tog maskinmester eksamen (65) og sejlede 3 ture med en J. Lauritzen bananbåd, afmønstrede manglede udfordringer, søgte 6 stillinger, fik dem alle men valgte Rigshospitalet(65). En stor fejl, for kedeligt,  mente Ole og skiftede derfor til I.Kruger med El projektering.

Gift i 66 , fik søn i 67 og hus i Karlslunde 71.

Blev i 67 Produktchef hos Kodak, salgskonsulent hos Broen i 70, fyret, startede hos B&W, og sådan har det kørt med forskellige stillinger og firmaer indtil han blev selvstændig med BMT i 76.

BMT laver dør karoseller.

Kæmpe stort tak til Ole som har prøvet mange jobs, nok flere end de fleste . Vi glæder os til del-2 af hans liv.

Ole Marrup 18/10-19.

——————————————————————————————

Referat fra HC Karlslundes møde 08/10-2019
 
Sidste møde var ‘Forfatter debut – hvor svært kan det være‘ hvor Niels Larsen fortalte om hvilke udfordringer der skal overvindes for at skrive en bog.
Niels har deltaget i flere forfatter kurser på KU, folkeuniversitetet og AOF . Da bogen var færdig havde han flere personer til at læse korrektur, samt en forfatter til at komme med foreslag til forbedringer.
 
Bogen er på 312 sider, omhandlende en fiktiv by syd for Limfjorden. Humoristisk fortalt , med 4 hovedpersoner og dækkende tidsperioden 1960-70.
Det var svært at få den udgivet , da Niels ikke er en kendt person, men efter mange henvendelser lykkes det at få et lille forlag til at udgive bogen i 500 eksemplarer.
 
Der blev solgt fire bøger efter foredraget, den ene købte klubben til omgang mellem medlemmer.

 

Ole Marrup 10/10-19.

——————————————————————————————

Referat fra HC Karlslundes besøg ved Frømandskorpset Kongsøre

 Det var med stor spænding folk mødte ind ved Karlslunde Hallen tirsdag d. 17 sep. Kl. 0900.

Der blev hurtigt foretaget vognfordeling og turen gik nordpå, en lille time senere holder vi ved indgangen og bliver modtaget af Morten.

En hurtig orientering og lidt historie om den tidligere Torpedostation Kongsøre og nuværende uddannelsesplatform for frømænd, herefter udlevering af besøgskort.

Rundvisningen startede ved den ”nye” idrætshal, gennem diverse øvelsesområder og til Minørkorpset tilholdssted.

Turen gik videre ud i skoven til endnu et øvelsesområde, legeplads for frømanduddannelsen, turen blev krydret med historier og faktuelle oplysninger.

Vejret var ikke helt med os, det var koldt og blæsende, så vi gik ind på værkstedet, hvor vi fik en grundig gennemgang af materiel og opgaver.

Tiden drønede afsted, og den meget omtalte sejlads skulle gerne gennemføres inden frokost. Vi gik i samlet flok ned på havnen, ombord på tidligere SKA båd og gjorde klar til sejlads på mindre RIP.

 

 Gruppen blev delt op og iklædt redningsvest derefter en lille tur ud på Issefjorden.Nu var vi blevet lidt sultne og frekventerede Cafeteriet, som diskede op med en flot buffet.

 Bespist og mætte afsluttede Morten af med lidt til halsen i værkstedet, hvor dagens oplevelser lige blev vendt inden vi igen vendte næsen hjemad efter en oplevelsesrig dag.

Vi siger mange tak til Morten for, at netop Vi fik love til at aflægge denne meget speciale arbejdsplads besøg.

Per Rasmussen 09/2019


Referat fra HC Karlslundes cykeltur til Greve Havn 20/8-2019

Vi mødtes ved KIF 9:30 som normalt, dog med cykler og diverse udstyr.

Flemming Iversen (mangeårig postbud i Greve) stod for turen.  Turen foregik i strålende vejr og undervejs var vi forbi Greve Kro, Fl Smiths gamle kursusejendom og endte til sidst  i Greve havn , hvor vi provianterede i Mågentil hjemturen.

Fantastisk god tur, mange Tak til Flemming.

Ole Marrup 21/08-19.


 

Referat fra HC Karlslundes møde 6/8-2019

Dagens emne var ’ Østgrøndland/Sirius og lidt militær sjov’.

Morten fra søværnet fortalte om Østgrønlands taktiske betydning og grunden til at Sirius patruljen runderer i de øde egne af Grønland.

Morten var en del af Sirius fra 1989 til 1991 og fortalte med stor humor, gode billeder og forskellige remedier hvordan forberedelserne og livet i en Sirius patrulje foregår.

Tak til Morten og Per som stod for dagens tema.

Ole Marrup 11/08-19.


Referat fra HC Karlslundes møde 18/6-2019

Dagens emne var ’ Mit liv ved Flemming Iversen fra hemingway Club Karlslunde’.

Flemming Iversen fortalte om sin opvækst i Jylland for senere at blive ansat som postbud i København .Fik værelse i Karlslunde, startede på Greve posthus hvor han har været det meste af sit arbejdsliv.Rodede med gamle NSU biler og senere Mazda 323 .Aktiv i Vespa scooter klub, medhjælper hos FDF og aktiv sejlsportsmand med egen lille båd.

Kæmpe stort tak til Flemming for en rigtig god lokal Karlslunde historie.

Ole Marrup 02/07-19.

—————————————————————————————

Referat fra HC Karlslundes tur til Greve museum 04/06-2019

Dagens emne var ’ Tur til Greve museum’ arrangeret af Jan Tjørnelund hemingway Club Karlslunde.

Vi der tog cyklen mødtes ved KIF 10:30 og resten mødte kl 10:50 ved Greve museum . Dagen bød på høj sol og 23 grader, perfekt til en cykeltur.

 Model af gården (Greve museums bygninger )

Museumsinspektør Kamilla stod for den guidede tur, hvor vi fik indblik i Greves tidlige bondesamfund og sluttede af med 1960-70 hvor parcelhusene skød op over alt i Greve. Efter en timens rundtur på museet var der frikadeller med surt i cafeen og mulighed for at fortælle om egne oplevelser fra Greve.

Ole Marrup 04/06-19.

———————————————————————————

Referat fra HC Karlslundes møde  21/05-2019

Ole Marrup fra styregruppen bød velkommen og fortale sidste nyt samt lavede demo af hemingwayclub.dk.

Informerede om Greve sommerfest 25/5.

Allan havde vores nye navnetags med – Tak til Allan for det gode arbejde

Dagens sang: Det er i dag et vejr.

Dagens emne var ’Mit liv i forsvaret’ ved Martin Richter fra HemingwayClub Karlslunde.

 Souvenir fra U534, stor WRECK øl.

 

Martin er født 1943 i lille by i Salling hvor han gik i lokal skole. Efter studenter eksamen læste han Jura og som soldat kom han til Skive kaserne for senere at blive overført til auditør korpset i København.

Gift 1973 og flyttede til Mosede, blev headhuntet til opgave for Forsvarsministeriet hvor han skulle lave notat vedr. alt omkring Fregatten Jylland og dens videre færd. Fik fast ansættelse grundet flid og godt notat. Blev senere indkaldt til minister Orla Møller hvor han fik tilbudt en øl ell. Gl. dansk under samtalen, men afslog høfligt. Nogle dage senere blev han tilbudt jobbet som minister sekretær af departement chefen, på grund af hans ædruelighed, da chefen mente at der var for meget drikkeri i ministeriet.

Var på Grønland mange gange og oplevede en SV regering som pt er på tale igen.

Job i Nato kontoret og senere kontorchef for 5 kontor.

Var involveret i den meget spegede sag omkring U534 hævning som Carsten Ree/Åge Jensen stod for. Havnede senere i farvandsvæsenet som Vicedirektør efter Michael Christiansens anbefaling.

Gik på pension som 64 årig, havde ikke haft tid til hobbyer men kastede sig nu over motion og cykel. Blev kontaktet af Dynamit Åge og Indianer Stig vedr. hævning U2359 som ligger i svensk farvand, sagen er ikke afklaret pt.      

Kæmpe stort tak til Martin for et godt indslag.

Vi nåede desværre ikke Ole Bay men han indvilligede i at komme med indlæg 18/6

OM 21/05-19

——————————————————————————————-

 Referat fra HC Karlslundes møde 07-05/2019

Ole Marrup bød velkommen og huskede alle på at krydse af på deltager listen.Vi havde lidt IT problemer som gjorde at PC/Projekter ikke kom op at køre , løsning blev fundet efter mødet.

Dagens emne var ’Mit liv ved Jan Tjørnelund og Christian Skøtt ’ fra hemingway Club Karlslunde.

Jan fortalte om sin start som forsikrings elev i Baltica og videre til Revisonsfirma for derefter at kaste sig over IT projekter og kodning af programmer i BRFkredit. Senere fik han job som leder i BRFkredit som senere blev opkøbt af Jydske bank.

Privat er Jan gifte med Helle som taler flydende fransk og sammen har de en søn fra 1985. Den store hobby er vin fra Frankrig og han er i dag aktiv i Bourgogne klubben hvor han arrangerer ture og smagning af vin. Kæmpe stort tak til Jan for at fortælle os om sit liv.

Christian Skøtt var næste taler. Han er født i Kolding 1950 som søn af en ingeniør i forsvaret. Dette gjorde at de flyttede en del indtil de slog sig ned på Skt. Hans torv i København. Her havde Christian en hård start i Nørrebros arbejder miljø, indtil han begyndte at sejle optimist jolle på Peblinge søen. Efter realeksamen i 67 startede han på Sortedams gymnasium og deltog aktivt i 68 oprøret. Det gav bortvisning i 14dage og en masse dårlige karakterer som straf fra rektor og han valgte derfor at droppe ud.

Startede som elev i Datacentralen med speciale i assembler og cobolt progammering. Blev senere ansat på Niels Bohr instituttet for at undervise på det nye Datalog studie. IT chef hos Sony, selvstændig konsulent, videre til SDC for til sidst at havne hos Danske bank.

Gift i 73 , en søn, tog orlov for at passe sin kræftsyge kone. Dette tog hårdt på ham men konens veninde hjalp ham i gang igen. Flyttede fra Roskilde til Karlslunde , købte båd med sønnen og bruger sin pensionist tilværelse på båd og to heste.

Christian har brugt meget fritid på Alfa Romeo sports biler,og har kørt løb med sin Alfa 33 og senere Alfa Sud, hovedsageligt i Sverige.  Kæmpe stort tak til Christian for at delagtiggøre os i sit liv.

OM 08/05-19

———————————————————————————–

Referat fra HC Karlslundes møde 23/04-2019

Ole Marrup fra styregruppen bød velkommen og huskede alle på at krydse af på deltager listen, samt evt. at betale 100kr i startkapital.

Brødholdet havde sørget for brød og kaffe .

Dagens emne var ’ Med MGA til Iran ved Jørgen Eggers-Krag  ’ fra hemingway Club Karlslunde.

 Jørgen holder en model af MGA i hånden.

Jørgen skulle fortælle om sin tur til Iran i sin restaurerede MGA sportsvogn. Turen foregik via den tidligere silkerute ned gennem Europa, dog med biltog fra Hamborg til Wien. De var tre biler , en MGY, en MGA og en MGB. Det kneb lidt for MGY bilen at holde farten og der måtte laves diverse reparationer undervejs på den. Bl.a ny toppakning. MGY er fra 1950.

Veteran klubben i Iran havde sørget for at planlægge overnatninger, sightseeings og komsammen med andre veteran bil entusiaster.

En uforglemmelig tur ,for Jørgen og frue ,som strakte sig fra 26/8 – 12/11 og var meget rimelig i pris, specielt Iran hvor de kun brugte 3500 euro.

Stort Tak til Jørgen.

Freddy fra Greve HC annoncerede at Greve motion/Hjerteforeningens cykelture om tirsdagen, startede i aften 18:30.  Alle er velkommen – Opslag sendt ud via mail af Ole.

 Tre deltagere meldte sig til at komme med indlæg d. 7/5 hvor emnet er ’Tre livshistorier’

Jan Tjørnlund, Ole Bay og Christian Skøtt.

OM 26/04-19


Referat fra HC Karlslundes møde 16/4-2019

Ole Marrup fra styregruppen bød velkommen og huskede alle på at krydse af på deltager listen, samt evt. at betale 100kr i startkapital.

Brødholdet havde sørget for brød og kaffe .

Dagens emne var ’ Musikalsk indslag ved Bent Andersen’ fra hemingway Club Karlslunde.

Bent lagde ud med ’Nina kære Nina’,Kim Larsen sange, Grete Søncks  Klaus Jørgen ,svaret til Klaus Jørgen og Klaus Jørgens svar til Grethe, rigtigt sjovt og sluttede seancen med ’My way’.  

Kæmpe stort tak til Bent for et godt musikalsk indslags, med megen humor og gode vise sange.

Efter pausen diskuterede vi fremtidige antal møder og det blev besluttet at vi ændrer mødedage til første og tredje tirsdag i måneden, samt ferie lukket i Juli. I vinter halvår holdes møde hver tirsdag, 1/10-1/4.

Allan Beenfeldt laver navnetags ud fra tilsendte liste fra Ole Marrup.

Ole Bay står for Golf koordinering for HC karlslunde.

OM 20/4-19.

 


Referat fra HC Karlslundes møde 9/4-2019

Lars Iversen fra styregruppen bød velkommen til første møde i HC karlslunde. Per havde sørget for brød og kaffe og Ole fra Greve klubben havde sørget for en lille bitter.

Dagens emne var ’ Mine 22 dage på den spanske pilgrimsrute Caminoen “ved Freddy Christensen, der er medlem af Hemingway Club Greve.

Camino turen blev fortalt med stor indlevelse,understøttet af fine billeder og kort, så alle forstod hvilken stor udfordring det har været at gå så meget i 22 dage. Foredraget måtte desværre afkortes lidt for at vi kunne overholde tidsplanen.

Stort tak til Freddy.

Efter pausen diskuterede vi fremtidig økonomi og det blev aftalt at alle indbetaler 100kr således at vi har lidt startkapital.

Info vedr. HCs årlige golfturnering er udsendt via mail af Ole Marrup til alle medlemmer.

HC greve klubben deltager aktivt til børnenes idrætsdag 24/4 9:00 – ? og alle HC Karlslunde medlemmer som ønsker at deltage kan tilmelde sig via ’Info.greve@hemingway.club.dk’

Der blev nedsat et brødhold som sørger for at der er ostemadder og kaffe ved fremtidige møder.

Ole Marrup 11/4-19.

 

April

Den 2. april 2019 holdt vi vores første møde i Hemingway Club Karlslunde.
Mange gæve, unge mænd på +60 dukkede op til mødet. Derudover havde vi vores venner fra Greve med til at give inspiration og fortælle om erfaringerne fra Greve. Her har Hemingway Club lige haft 3 års fødselsdag og de har lukket for tilgangen.

Alle deltagere fortalte lidt om sig selv, og det var tydeligt, at her var nogle mænd der fremover kunne skabe nogle gode relationer og oplevelser sammen.

Der var fire deltagere, der meldte sig til at være tovholdere, så klubben kom godt i gang.
Og indholdet til første møde blev aftalt.