Kommende møder i Hillerød


Møder afholdes onsdage i ulige uger.

Mødested: Frivilligcenter Hillerød – Fredensvej 12B,  Kedelhuset

Siden vores første møde den 8. maj har vi oplevet meget stor tilslutning og så mange tilmeldinger, at vi er på grænsen af vores kapacitet. Vi kan maksimalt være 65 personer i Kedelhuset. Der er nu 100 tilmeldte til klubben og vi må desværre lukke for yderligere tilgang. Men vi skriver dig gerne på vores venteliste.
Det enkelte arrangement styrer vi på den måde, at vi udsender en mail med et link, hvor du kan tilmelde dig. Når du har gjort det, får du en bekræftelsesmail tilbage.
Erfaringer fra andre Hemingway klubber viser, at fremmødeprocenten er omkring 65-75 for det enkelte møde. Skulle der være flere end 65 interesserede i et enkelt møde, vil først til mølle princippet gælde.
Vi er rigtig glade for, at så mange bakker op om Hemingway Club Hillerød. Har du forslag, spørgsmål eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Praktiske ting:

  • Tilmelding sker  ved at besvare en invitation, som vi udsender to uger før arrangementet
  • Det koster 35kr at deltage i et arrangement. Betaling foretages med Dankort i forbindelse med tilmeldingen.
  • Har du spørgsmål vedr. HemingwayClub i Hillerød, er du velkommen til at kontakte en af følgende:
    • Søren H Sørensen     shs@kamp.dk     Mobil: 20145505 
    • Søren Budtz     sorenbudtz@gmail.com     Mobil: 30954462

29.01.2020 09:30-12:00

Om økonomi, værdipapirer og testamente

v/ Bjarne Jensen, et af vore egne medlemmer i Hemingway Club Hillerød få ordet.

Bjarne Jensen er stifter af StockRate Asset Management, der er baseret i Hillerød. Bjarne har arbejdet med værdipapirer i mere end 40 år. Bjarne vil fortælle om:

1 Et liv med værdipapirer
2 Strategien med anbringelse af opsparing er det allervigtigste
3 Ny tilværelsen mens tid er
4 Bestem over dine midler medens du endnu har beslutningsretten – lidt om testamenter 5 og alt det der spørges om

12.02.2020 09:30-12:00

Fra kahyt til Cabinn

26.02.2020 09:30-12:00

Fra opvækst i en flygtningelejr til lokalpolitiker

En spændende beretning om Suzan Daouds liv. Fra hendes opvækst i flygtningelejren Wavel i Baalbeck i Libanon – som statsløs palæstinenser – om rejsen til Danmark, om
kultursammenstødet i Danmark og hendes lokalpolitiske karriere.
Et liv som flygtning er ikke et nemt og sjovt liv, men en hverdag med flere udfordringer, end de fleste mennesker kommer til at møde. Udfordringen er blandt andet at skulle falde til i et samfund, der er så forskelligt fra det man oprindeligt kommer fra. Da Suzan Daoud var en lille pige, troede hun ikke på, at det vil lykkes hende en dag at få et godt og tilfredsstillende liv, en uddannelse, et arbejde, en mand, børn og endda muligheden for at være lokalpolitiker.
Netop derfor er den 11. november 1992 en mærkedag i Suzan Daouds liv. Det var
dagen, hvor hun og hendes familie landede i Danmark efter et liv som palæstinensiske
flygtninge i en libanesisk flygtningelejr i Baalbeck. Den dag i november fik Suzan og
hendes familie overrakt nøglerne til ikke bare en ny lejlighed, men også et nyt liv.
Siden da har Suzan Daoud opnået mere, end hun nogensinde har turde drømme om
ville være muligt for den lille pige fra flygtningelejren. Hun har fået sig en uddannelse
og et arbejde, er blevet gift og har fået tre børn, har involveret sig i frivilligt arbejde i sit
lokalmiljø og er ikke mindst folkevalgt byrådsmedlem i Fredensborg Kommune.
Undervejs har hun forsøgt at finde “hjem” – en ikke helt nem udfordring, når man er
vokset op i Libanon, føler sig som palæstinenser i hjertet, men har skabt rammen for sig
selv og sin familie i Danmark.

11.03.2020 09:30-12:00

 Forstå Syrien-krisen – kulturelt, religiøst og politisk

v/lektor Jørgen Bæk Simonsen, KU

Borgerkrigen har hærget i Syrien siden 2011 og den blev forårsaget af stærke indre modsætninger i det syriske samfund. Men fra sommeren 2012 og frem blev det internationale samfunds interesse flyttet fra en general støtte til den politisk aktive syriske opposition, der formulerede klare og præcise krav om principielle ændringer af landets politiske system til en voksende bekymring over den stadig større betydning militante islamiske grupper kom til at spille i kampen mod det syriske regime ledet af Bashar al-Asad. Den blev ikke mindre, da Islamisk Stat i sommeren etablerede et kalifat med hovedstad i Raqqa i Syrien. Den Islamiske Republik Iran etablerede allerede i 1980 tætte relationer til regimet i Damaskus, fordi det var i et alvorligt modsætningsforhold til det irakiske regime ledet af Saddam Hussain, der i 1980 indledte en krig mod Iran. Det tætte samarbejde blev bl.a. tegnet af den iranske officer Qassam Sulaimani fra Den Islamiske Republiks Revolutionsgarde, der med etableringen af Islamisk Stat fik en stadig større rolle for udviklingen i Syrien. Det var ham der støttet af russiske bombeangreb ledede regimets generobring af større og større dele af Syrien.

Oplægget vil give en analyse af de udfordringer regionen i almindelighed står overfor i lyset af det syriske regimes fornyede militære styrke, USA’s drab af Qassam Sulaimani i januar 2020, iranernes svar på disse og de udfordringer dette giver for regionen, Europa og det internationale samfund.

25.03.2020 09:30-12:00

Kunstig intelligens og deling af data på nettet

Sven Kolstrup kommer og fortæller om kunstig intelligens. Sven har været direktør i IBM og er nu selvstændig ledelsesrådgiver inden for IT.
Han vil bl.a. fortælle om:
Kunstig intelligens – hvad er det, hvad betyder det for os og hvordan styrer vi det?
IT teknologien er nu så langt frem, at vi allerede i dag har systemer, der er i stand til at lære komplekse ting, finde løsninger på spørgsmål, vi har svært ved at overskue, overtage mange typer ensformigt, tidskrævende arbejde og tage beslutninger på samme niveau som et menneske. Denne teknologi kaldes kunstig intelligens. Den giver os store muligheder for at forbedringer i hele verden og af det enkelte menneskes liv.
Sven vil også fortælle om hvordan vi ved søgninger på nettet samt anvendelse af apps udstiller os selv med store datamængder, som kan anvendes til målrettede reklamer og det, der er værre.

08.04.2020 09:30-12:00

Min vej til skipper på Slotssøen

Den 23. oktober forrige år havde vi besøg af Finn, der levende fortalte om “Den Lille Færges” rute på slotssøen. Samtidig fik vi en interessant gennemgang af væsentlige dele af Slottets historie. Godt krydret med lune anekdoter.

Nu er vi så heldige at Finn besøger os igen og denne gang er fokuset hans egen karriere – og den er ikke kedelig – det kan godt afsløres, at det bliver en hel del om fly og Sterling Airways.

Finn Sylvest Jensen fortæller om en fattig men god barndom i Hillerød og Hørsholm – Caddie i Rungsted Golfklub i 9 år. Han har været caddie for Dronning Alexandrine og Prins Bertil fra Sverige. 18 år gammel bliver han pilot i flyvevåbnet og er her i 10 år, de sidste 5 som instruktør for nye piloter. Har været pilot i det civile liv ca. 32 år og heraf de 25 i Sterling Airways ejet af Tjæreborg præsten. Finn Sylvest Jensen sluttede sit flyverliv med 4 år i Taiwan som chefinstruktør i EVA AIR.

22.04.2020 09:30-12:00

Borgerdreven udvikling
 
v/ Peter Plant
‘Vi tager selv fat’. Det er budskabet fra Årets Landsby i Danmark, 2019: Torup.
 
Hvorfor blev Torup Årets Landsby? Fordi Torup har et lokalråd, Torup Ting, en udviklingsplan og en bevidst tilgang til begrebet bæredygtighed. Det var kriterierne for hæderen. Peter Plant tager os med på en tur til et særligt sted, Torup.
 
‘Vi skaber selv udvikling i et område, hvor der ellers er dømt udkant. Derfor har vi etableret fx en jordfond – og vi arbejder i det hele taget med forskellige organisationsformer ift de mange aktiviteter i og omkring landsbyen Torup, midt på Halsnæs, ml. Frederiksværk og Hundested. Vi skaber vækst i bred betydning, langt forbi økonomisk vækst, men også med et øje på økonomien.’ 
 
Peter Plant er professor i Norge og bonde på Halsnæs. Og formand for Torup Ting. Han er en igangsætter: Torup Bogby, Spisekammer Halsnæs, Torup Marked, Dyssekilde Station. Og han er formand for LAG Halsnæs-Gribskov, EUs udkantsfond.
 

06.05.2020 09:30-12:00

Et godt samliv hele livet

v/ sexolog og parterapeut Lene Alexander

“Lyst gennem hele livet”, Lene Alexander er sexolog/par-krops- og psykoterapeut. Kom og få tips og ideer til hvordan vi kan vedligeholde og forbedre vores seksuelle sundhed. Seksualitet er lig med livskvalitet, hvem vil ikke gerne have mere af det?. Hudsult blive i fremtiden en folkesygdom, hør hvordan Lene tænker vi kan undgå dette.
 
Læs mere om Lene på  www.lenealexander.dk