Kommende møder i Hillerød 1

Møder afholdes onsdage i ulige uger.

Mødested: Hillerød Stadion, Selskovvej 76, 3400 Hillerød

Siden vores første møde den 8. maj 2020 har vi oplevet meget stor interesse. Der er nu 100 tilmeldte til Hemingway Club1 Hillerød.

Her i begyndelsen af året har vi arbejdet på at oprette endnu en Hemingway Club. Det er nu en realitet og Club2 har sit første møde tirsdag den 17. marts. Se mere under Hillerød 2

 Vi er rigtig glade for, at så mange bakker op om Hemingway Club Hillerød. Har du forslag, spørgsmål eller andet, er du altid velkommen til at kontakte os.

Praktiske ting:

  • Tilmelding sker ved at besvare en invitation, som vi udsender to uger før arrangementet – her bruger vi NemTilmeld
  • Det koster 35kr at deltage i et arrangement. Inkluderer: kaffe, basse og Gl.Dansk. Betaling foretages med Dankort i forbindelse med tilmeldingen. Desuden betales der i december et årskontingent på kr. 300,-
  • Venteliste. Lige nu er der venteliste til Club 1 – Ønsker du at komme på den, så send venligst en mail til:

            info.hilleroed@hemingwayclub.dk

  • Har du spørgsmål Hemingway Club1 i Hillerød, er du velkommen til at kontakte en af følgende:
    • Søren H Sørensen     shs@kamp.dk     Mobil: 20145505 
    • Søren Budtz     sorenbudtz@gmail.com     Mobil: 30954462

 

11.03.2020 09:30-12:00

AFLYST

 Forstå Syrien-krisen – kulturelt, religiøst og politisk

v/lektor Jørgen Bæk Simonsen, KU

Borgerkrigen har hærget i Syrien siden 2011 og den blev forårsaget af stærke indre modsætninger i det syriske samfund. Men fra sommeren 2012 og frem blev det internationale samfunds interesse flyttet fra en general støtte til den politisk aktive syriske opposition, der formulerede klare og præcise krav om principielle ændringer af landets politiske system til en voksende bekymring over den stadig større betydning militante islamiske grupper kom til at spille i kampen mod det syriske regime ledet af Bashar al-Asad. Den blev ikke mindre, da Islamisk Stat i sommeren etablerede et kalifat med hovedstad i Raqqa i Syrien. Den Islamiske Republik Iran etablerede allerede i 1980 tætte relationer til regimet i Damaskus, fordi det var i et alvorligt modsætningsforhold til det irakiske regime ledet af Saddam Hussain, der i 1980 indledte en krig mod Iran. Det tætte samarbejde blev bl.a. tegnet af den iranske officer Qassam Sulaimani fra Den Islamiske Republiks Revolutionsgarde, der med etableringen af Islamisk Stat fik en stadig større rolle for udviklingen i Syrien. Det var ham der støttet af russiske bombeangreb ledede regimets generobring af større og større dele af Syrien.

Oplægget vil give en analyse af de udfordringer regionen i almindelighed står overfor i lyset af det syriske regimes fornyede militære styrke, USA’s drab af Qassam Sulaimani i januar 2020, iranernes svar på disse og de udfordringer dette giver for regionen, Europa og det internationale samfund.

25.03.2020 09:30-12:00

AFLYST

Kunstig intelligens og deling af data på nettet

Sven Kolstrup kommer og fortæller om kunstig intelligens. Sven har været direktør i IBM og er nu selvstændig ledelsesrådgiver inden for IT.
Han vil bl.a. fortælle om:
Kunstig intelligens – hvad er det, hvad betyder det for os og hvordan styrer vi det?
IT teknologien er nu så langt frem, at vi allerede i dag har systemer, der er i stand til at lære komplekse ting, finde løsninger på spørgsmål, vi har svært ved at overskue, overtage mange typer ensformigt, tidskrævende arbejde og tage beslutninger på samme niveau som et menneske. Denne teknologi kaldes kunstig intelligens. Den giver os store muligheder for at forbedringer i hele verden og af det enkelte menneskes liv.
Sven vil også fortælle om hvordan vi ved søgninger på nettet samt anvendelse af apps udstiller os selv med store datamængder, som kan anvendes til målrettede reklamer og det, der er værre.

15.04.2020 09:30-12:00

AFLYST

Min vej til skipper på Slotssøen

BEMÆRK AT DETTE MØDE ER FLYTTET PGA PÅSKEN

Den 23. oktober forrige år havde vi besøg af Finn, der levende fortalte om “Den Lille Færges” rute på slotssøen. Samtidig fik vi en interessant gennemgang af væsentlige dele af Slottets historie. Godt krydret med lune anekdoter.

Nu er vi så heldige at Finn besøger os igen og denne gang er fokuset hans egen karriere – og den er ikke kedelig – det kan godt afsløres, at det bliver en hel del om fly og Sterling Airways.

Finn Sylvest Jensen fortæller om en fattig men god barndom i Hillerød og Hørsholm – Caddie i Rungsted Golfklub i 9 år. Han har været caddie for Dronning Alexandrine og Prins Bertil fra Sverige. 18 år gammel bliver han pilot i flyvevåbnet og er her i 10 år, de sidste 5 som instruktør for nye piloter. Har været pilot i det civile liv ca. 32 år og heraf de 25 i Sterling Airways ejet af Tjæreborg præsten. Finn Sylvest Jensen sluttede sit flyverliv med 4 år i Taiwan som chefinstruktør i EVA AIR.

22.04.2020 09:30-12:00

Borgerdreven udvikling
 
v/ Peter Plant
‘Vi tager selv fat’. Det er budskabet fra Årets Landsby i Danmark, 2019: Torup.
 
Hvorfor blev Torup Årets Landsby? Fordi Torup har et lokalråd, Torup Ting, en udviklingsplan og en bevidst tilgang til begrebet bæredygtighed. Det var kriterierne for hæderen. Peter Plant tager os med på en tur til et særligt sted, Torup.
 
‘Vi skaber selv udvikling i et område, hvor der ellers er dømt udkant. Derfor har vi etableret fx en jordfond – og vi arbejder i det hele taget med forskellige organisationsformer ift de mange aktiviteter i og omkring landsbyen Torup, midt på Halsnæs, ml. Frederiksværk og Hundested. Vi skaber vækst i bred betydning, langt forbi økonomisk vækst, men også med et øje på økonomien.’ 
 
Peter Plant er professor i Norge og bonde på Halsnæs. Og formand for Torup Ting. Han er en igangsætter: Torup Bogby, Spisekammer Halsnæs, Torup Marked, Dyssekilde Station. Og han er formand for LAG Halsnæs-Gribskov, EUs udkantsfond.
 

06.05.2020 09:30-12:00

Et godt samliv hele livet

v/ sexolog og parterapeut Lene Alexander

“Lyst gennem hele livet”, Lene Alexander er sexolog/par-krops- og psykoterapeut. Kom og få tips og ideer til hvordan vi kan vedligeholde og forbedre vores seksuelle sundhed. Seksualitet er lig med livskvalitet, hvem vil ikke gerne have mere af det?. Hudsult blive i fremtiden en folkesygdom, hør hvordan Lene tænker vi kan undgå dette.
 
Læs mere om Lene på  www.lenealexander.dk


20.05.2020 09:30-12:00

Danmark skal være grøn og digital frontløber

Vi får besøg af Lars Aagaard, der er administrerende direktør i Dansk Energi www.danskenergi.dk.

Ifølge Det internationale Energiagentur skal kloden investere 2000 mia. kr. i grøn energi, hvis vi skal i mål med Parisaftalen.

”På bare et tiår er elektricitet blevet klimakampens magiske våben. Energibranchen kan og vil levere, men vi har brug for at politikerne tager stilling til, hvad elnettet skal kunne rumme og hvilke løsninger, vi skal satse på” udtaler Lars Aagaard.

Den grønne omstilling vil i fremtiden finde sted decentralt. Bag ligusterhækken. Inde i Parcelhuset. Tæt på forbrugerne.

Lars Aagaard vil også komme ind på den grønne transport i form af el-biler. Hvilke krav stiller en total grøn omstilling her til el-nettet

Lars Aagaard vil tage os med på en rejse, hvor han vil belyse 70% målsætningen om klimareduktion frem mod år 2030.

Dansk Energi er erhvervs- og interesseorganisation for energiselskaber.