Hillerød 1 – kommende møder

 

Praktiske ting:

  • Tilmelding sker ved at besvare en invitation, som vi udsender to uger før arrangementet – her bruger vi NemTilmeld
  • Det koster 50kr at deltage i et arrangement. Inkluderer: kaffe, basse og Gl.Dansk. Betaling foretages med Dankort i forbindelse med tilmeldingen. Desuden kan der opkræves et årskontingent i december, hvis styregruppen vurderer, at det er nødvendigt.
  • Venteliste. Lige nu er der ikke venteliste til Club 1 – Ønsker du at blive medlem, så send venligst en mail til:

            info.hilleroed@hemingwayclub.dk

  • Har du spørgsmål Hemingway Club1 i Hillerød, er du velkommen til at kontakte en af følgende:
    • Søren Budtz     sorenbudtz@gmail.com     Mobil: 30954462

 

29.03.2023 09:30-12:00
Den Grønne Omstilling

v. Thomas Dalgaard

Thomas skriver:

Jeg vil forsøge at give et indblik i de teknologier vi arbejder med, hvordan vi vil tilpasse infrastrukturen til den grønne omstilling og ikke mindst hvilke udfordringer vi står overfor.

Nøgleord for indlægget vil være Power to X (PtX), Vind, Sol og andre rene energi former, Grøn gas, Grøn strøm, Energi lagre, CCS/CCU (Carbon Capture Storage/Carbon Capture Utilization)

Jeg vil opfordre til spørgsmål fra forsamlingen under indlægget så vi kan få brugt tiden på det mest interessante indenfor dette meget store emne.

Kort om mig selv: Sidder i dag hos ANDEL (Koncern udvikling) og er pt. Projektleder på et af de første store PtX anlæg i DK der opbygges ifm. et Biogas anlæg.

Har en Msc Mech Eng fra AUC (1994) og har arbejdet i vindmølleudviklingsafdelinger ved danske, spanske og kinesiske vindmølleproducenter. Har arbejdet en del år hos Det Norske Veritas som er verdens største indenfor vindmølle og projektcertificering

Har drevet egen konsulentvirksomhed i 13 år

Kommer fra en stilling som Projekt Direktør i COWI og har bla. været med til at sætte rammerne for fremtidens Energiøer og havmølleparker i Danmark.

 

12.04.2023 9:30-12:00
 FN’s verdensmål

v. Anne-Louise Thon-Jensen

Nærmere beskrivelse følger

26.04.2023 9:30-12:00
Hjælp! Jeg skal til Afrika

v. Kim Højgaard Rasmussen

Kim skriver:

“Foredraget tager udgangspunkt i mine to bøger ”Billedet hænger skævt” (2013) og ”Hjælp! Jeg skal til Afrika” (2014), som begge er en samling af underholdende personlige anekdoter afsluttet med en række praktiske og nyttige anbefalinger for alle, der planlægger at begive sig ud på en  kortere eller længere rejse syd for Sahara eller blot er interesserede i at høre mere om, hvordan tingene fungerer … og til tider ikke fungerer på kontinentet.
Jeg fortæller blandt andet om de mange særprægede, uventede og til tider også risikable situationer, jeg har befundet mig i, når jeg rejste rundt i Afrika i forbindelse med mit arbejde, uanset om rejsen blev foretaget med fly, bil eller tog.
Foredraget indeholder ligeledes bemærkelsesværdige oplevelser fra min tid som udenlandsk chef i Afrika. Dette med henblik på at give tilhørerne indtryk af, hvordan det er at arbejde, lede virksomheder, gøre forretning (til tider i et korrupt miljø) og omgås mennesker i Afrikas meget  anderledes kultur. Der kan lægges mere eller mindre vægt på de enkelte elementer i foredragets indhold afhængigt af kundens/tilhørernes primære interesser i relation til Afrika.”

 

 10.05.2023 9:30-12:00
Til Vestindien som læge på skoleskibet

v. Hans-Henrik Ibfelt

Vores eget medlem Hans-Henrik fortæller om sine oplevelser som skibslæge på Skoleskibet Danmark på togt Vestindien tur-retur fra november 1970 til maj 1971.
Hans-Henrik var nyuddannet læge – 28 år – lidt af en udfordring.

 

24.05.2023 9:30-12:00

Bemærk: Foregår i Ullerød SuperBrugs

Ullerød Brugs historisk tilbageblik

v.Thomas Schaldemose, Uddeler, SuperBrugsen Ullerød

Da vi næsten alle i Hemingway Club Hillerød 1 bor i Hillerød og mange af os handler jævnligt i Ullerød SuperBrugs, synes vi, at et oplagt emne som foredragsholder for os om Ullerød Brugs gennem 116 år ville være Brugsuddeler Thomas Schaldemose.
Det er lykkes, at få Thomas på banen med et foredrag den 24.5.
Den nyombyggede Brugs har fået en fin kantine og mødelokale på 1. sal, og Thomas vil gerne holde foredraget dér.
Udover foredraget har Thomas tilbudt, at vi kan spise frokost deroppe, hvor de vil servere 2 stk luksus smørrebrød med øl/vand til favørpris på 60 kr/person.
Der skal tilmeldes på forhånd og der er plads til 60 spisende.
Ullerød Brugs har – indtil nu – foretaget 11 ombygninger siden åbning i 1907, og Thomas har haft sin gang i Ullerød Brugs i knap 25 år, vist startet som flaskedreng, som souschef i 10 år og nu som uddeler siden 2017.
Han vi fortælle os om Brugsens historie, udfordringerne som uddeler, den sidste store ombygning, som åbnede 4.11.2022 med de problemer, der har været, fremtidig struktur, visioner osv osv.
07.06.2023 9:30-12:00
Havets krise er også vores krise

v. Professor Katherine Richardson

Livet startede i havet, og der er intet, der tyder på, at havets natur har mindre værdi, eller mindre behov for beskyttelse end naturen på landjorden. Alligevel er det de færreste, der skænker havets natur en tanke! Havet opvarmes dog meget mere og meget hurtigere i forbindelse med klimaforandringer end landjorden eller luft. Katherine Richardson’s oplæg fokuserer på hvordan klimaforandringer påvirker havet med særlig fokus på hvordan de påvirker havets natur. Så mærkeligt som det måtte lyde kan klimaforårsagede ændringer i havets natur eventuelt komme til at forstærke den globale opvarmning!

 

21.06.2023 9:30-12:00
Hvad Gulduret Gemte

v. Carl Jochimsen

Da Carl Jochimsen gik på pension startede han med at finde historien om sin grandonkel, der erhvervede sig som ishavsskipper ved Alaskas og Sibiriens kyster mellem 1900 og 1931. Efter 9 års research og skrivearbejde er der kommet bogen ”Hvad Gulduret gemte” ud af anstrengelserne.

Carl holder nu foredrag om hvordan han har fundet sine kilder og giver nogle eksempler fra sin bog på hvilke udfordringer en sømands polarliv indebar dengang. Måske kan foredraget inspirere andre til at forfølge en latent interesse efter arbejdslivet. Der vil være mulighed for at købe hans bog til en fornuftig pris.

 

 

Sommerferie

16.08.2023 9:30-12:00

Livet som fængselsbetjent

v. Martin Tranders

 

30.08.2023 9:30-12:00

Elbiler i Danmark – nu og fremover

v. Søren W. Rasmussen, FDM

Søren W. Rasmussen er Bilteknisk redaktør på FDM’s medlemsblad Motor, og han har gennem de sidste 33 år testet næsten alt i nye biler, men vil ved dette foredrag særligt fortælle om udviklingen inden for elbiler. Han vil belyse de fordele og ulemper, der er ved elbiler, og han vil komme med gode råd til dem, der påtænker at anskaffe sig en bil med indbygget batteri.

Der er som altid mulighed for at stille spørgsmål efterfølgende.

 

Nyt medlem?

Hvis du ønsker at blive medlem af en Hemingway Club, så kan du kontakte den klub på mail, der ligger i din kommune.

Klubberne