Tirsdag d. 21. marts 2023
Besøg på BANK- OG SPAREKASSEMUSEET
Vi mødtes kl 10 ved museet som ligger i Heerings gård på Christianshavn og som drives af Nordea fonden og et team af engagerede frivillige folk.
I 1785 købte den bornholmske kaptajn Hans Peter Kofoed grunden og opførte i mursten den klassicistiske hovedbygning.
I 1838 flyttede Heering ind, navngav gården og startede produktionen af Cherry Heering. Gården fungerede som fabrik, pakhus og beboelse.
I 1977 solgte Heering-familien Heerings Gaard til Privatbanken, og i 1999 overtog Nordea-fonden gården, som gennemgik en omfattende restaurering i 2008-2011.
Vores besøg på museet:
Vi blev mødt af to engagerede og vidende ældre gutter, som guidede os igennem udstillingen, hvor vi kom tæt på både fortidens banker og sparekasser med kontantudbetaling ved skranken og nutidens filial med mobilbank og online-betaling.
Vi oplevede Privatbankens første driftige direktør C.F. Tietgens kontor og de ansattes arbejde med dine, mine og vores penge gennem tiden. Privatøkonomi gennem livets forskellige faser med lønkonto, opsparing, lån og udgifter er et vilkår for alle.
I kælderen findes der stadig de gamle tønder fra tiden, da Heeringfamiliens produktion af kirsebærlikør foregik på stedet og vi blev dernede budt på et glas af den legendariske Sherry Heering.
En del af museet var en kunstudstilling med navnet:
KUNSTEN AT INVESTERE – kunstnerne, samlerne og eksperterne.
Udstillingen viser værker fra private, danske samlinger, der er steget betragteligt i værdi, og undersøger som udgangspunkt det særlige krydsfelt mellem kunst, penge og investering. At købe kunst er blevet en mulighed for at sprede investeringer på linje med obligationer og aktier, og mens salget af nogle værker er solgt for ekstremt høje summer gennem de seneste årtier, har andre værker vist sig ikke at have en investeringsværdi som forventet.
Vi fik til opgave at vurdere 10 af de udstillede værker, og bedste mand i gruppen til det var Vagn S., som var utrolig nok var meget tæt i sit gæt på vurderingen på de fleste kunstværker.
Dagen blev sluttet af med en lækker 3 retters frokost menu på restaurant Kanalen.
Tirsdag d. 28. februar 2023
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Herefter blev der fulgt op på den sidste tids meget diskuterede emne om Ukraine/Rusland krigen med den tyske ARD og meget tankevækkende dokumentarfilm “Ruslands krige”
Tirsdag d. 21. februar 2023
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Herefter så vi den gamle TV 2 dokumentarfilm om Peter Lundin “En morder vender hjem”
Filmen fortalte om Lundins opvækst i USA North Carolina og hvordan hans forhold til moderen blev forværret, og at han i april 1991 myrdede hende og sammen med faren gravede han derpå liget ned ved strandkanten.
Han blev i USA dømt til 20 års fængsel, men blev på grund af pladsmangel i fængslerne i den pågældende amerikanske stat, løsladt og tvangsdeporteret til Danmark efter kun 7 år. Ved ankomsten til Danmark kunne han gå fra lufthavnen lige ud i friheden.
Her mødte han Marianne Pedersen som havde 2 hjemmeboede drenge. Efter et skænderi med Marianne som førte til et decideret slagsmål og hvor de 2 drenge forsøgte at komme deres mor til hjælp. Under slagsmålet brækkede Peter Lundin halsen på såvel Marianne Pedersen og begge drenge.
Peter Lundin stod nu med tre lig, og med hjælp fra sin far søgte han nu at skille sig af med dem. Det skete ved, at han parterede samtlige lig med henholdsvis vinkelsliber, økse og et stort antal knive. Efterfølgende viste det sig, at Peter Lundin havde købt værktøjet på Marianne Pedersens dankort. Formentlig blev ligene derpå pakket i sorte plastposer og dumpet som affald, som det tidligere havde været tilfældet med drabet på moderen og blev for det dømt livsvarigt fængsel.
Nu til marts er det 20 år siden, at der faldt dom i en af det 21. århundredes mest omdiskuterede og bestialske sager. Få gerningsmænd – og drab – har været omgærdet af større presseomtale, end det var tilfældet i denne sag. Sjældent har begreberne ondskab og fascination været så tæt forbundne, som i forhold til gerningsmanden bag disse drab. Den dag i dag står Peter Lundin som sindbilledet på afstumpet ondskab.
Efter filmen fortalte vores eget medlem V. der er pensioneret psykiater om definitionen af en psykopat i almindelighed og hvordan man udreder sådan en diagnose, herefter fik vi en ivrig snak og diskussion om emnet.
Tirsdag d. 14. februar 2023
Neandertaler særudstilling på Statens Naturhistoriske Museum.
Vi mødtes forventningsfulde uden for museet for at se den fantastiske særudstilling om Neandertalerne.
Efter besøget gik vi en tur i Botanisk Have som er en del af Statens Naturhistoriske Museum ved Københavns Universitet.
Haven rummer Danmarks største samling af levende planter og den største samling af præserverede planter i herbariet.
Dagen sluttede af med en frokost i frokostrestauranten Under Uret.
Neandertalere var fortidsmennesker som anses opstået for omkring 250.000 år siden og hvis spor er fundet i Europa og Asien og eksisterede frem til for ca. 25.000-30.000 år siden.
Neandertalerne tilberedte mad af planter, brugte værktøj, fiskede og gik på jagt, de levede i sociale netværk med stærke familie- og venskabsbånd, udsmykkede sig med muslingeskaller og tog sig af de syge og sårbare i flokken. Alt sammen noget vi genkender fra vores egen art Homo sapiens.
Billederne herunder i midten er til venstre er en rekonstruktion af en Neandertaler og til sammenligning til højre for det, et billede af vores eget medlem Carsten 😜😜 samt et skelet af den uddøde mammut.
Tirsdag d. 7. februar 2023
Velkommen til nyt medlem Henning L.
Tirsdag d. 31. januar 2023
Velkommen til nyt medlem Søren W.
Rundfart med Havnebussen.
En god flok var mødt op i det regnfulde vejr for at tage en rundfart med Havnebusserne.
Vi startede ved Knippelsbro stoppestedet og sejlede til endestationen ved Teglholmen og retur hvor vi stod af ved Kongens Bibliotek – tures tog omring 1 1/2 time.
Efterfølgende spadserede vi hen til Kanal caféen hvor vi indtog en dejlig frokost sammen.
Tirsdag d. 17. januar 2023
Velkommen til nyt medlem Volker.
Besøg på Politimuseet Fælledvej
Gruppen var mødt op til en rundvisning på Politimuseet og vi blev hilst velkommen af den 84 årige pensionerede kriminalkommissær Jørgen Aasberg, som i 2 1/2 time entusiastisk og meget vidende, viste og fortalte om politiet og sager igennem tiderne.
Vores egen landbetjent Tonny skulle selvfølgelig prøve Politimesterstolen og Vagn måtte absolut prøve at sidde hvor alle de kriminelle havde siddet for at få taget billede til forbryderalbummet. Volker måtte en tur i detentionen.
Tirsdag d. 20. december 2022
Vi havde aftalt at holde julehygge her på sidste dag inden jul.
Finn havde lavet en hjemmelavet gløgg der bare smagte himmelsk og Jesper havde bagt de lækreste æbleskiver, derudover havde Claus købt en julekage og til det fik vi som sædvanlig en god snak om alt imellem himmel og hav.
Vi ses igen i det nye år tirsdag d. 3. januar 2023
Tirsdag d. 13. december 2022
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Herefter blev der fulgt op på sidste uges Ukraine emne med den tyske ARD dokumentarfilm “Da hveden blev et våben”
Da Rusland invaderede Ukraine, betød det ikke kun at de ukrainske bønder måtte frygte at deres liv. De har også skullet leve med at deres korn forældes i deres siloer, og at der hersker hungersnød i andre dele af verdenen. Hvordan kunne det gå så vidt, at hvede kan bruges som pressionsmiddel?
Endnu en tankevækkende film om den uhyggelige og uretfærdige krig i Ukraine.
Tirsdag d. 6. december 2022
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Carsten viste herefter dokumentarfilmen om “Wagner-gruppen, Putins hemmelige lejesoldater” som er kendt som Putins brutale lejesoldater, og nu angiveligt på mordmission i Ukraine.
Men hvem er disse lejesoldater der ledes af russeren Jevgenij Prigozjin? også kendt som Putins kok, og som i den seneste tid har bragt sig selv i en nøgleposition i Rusland.
I årevis har Wagner–gruppens lejesoldater hemmeligt været udsendt til alverdens konflikter og brændpunkter.
Interessant dokumentar som efterfølgende gav en god snak og diskussion i vores gruppe.
Tirsdag d. 22. november 2022
Hyggelig julefrokost i Tårnværelset med juleølsmagning og introduktion af Jan A. Klokken 14 var der VM fodbold i salen på storskærm hvor vi så Danmark – Tunesien (0-0)
Tirsdag d. 15. november 2022
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Carsten viste herefter DR dokumentarfilmen “Hævnens Time“
Kun få uger efter krigens afslutning i maj 1945 genindfører politikerne dødstraffen i Danmark. Hævnens time over landsforræderne var kommet- Politi, anklagere, dommere og embedsmænd skal nu beslutte hvem der skal?
En spændende fortælling om årene efter 2. verdenskrig
Tirsdag d. 8. november 2022
Besøg på Københavns Museum (tidligere Københavns Bymuseum)
Museet ejes af Københavns Kommune og indtil 2015 lå museet på Vesterbrogade hvor det i februar 2020 flyttede til det nuværende hus som blev bygget til Overformynderiet i 1894 til 1938. Herefter har der i en årrække været forskellige kontormiljøer i huset.
Før Københavns museum flyttede ind, blev huset restaureret fra kælder til kvist, og de gamle farver kom frem.
Vi mødtes foran museet 14 mand høj og blev hilst velkommen af formidlingsleder Vivi Andersen som entusiastisk viste og fortalte os igennem museets historiske genstande, arkæologiske fund, billeder og modeller som fortæller om steder og begivenheder samt om de ting og personer, der prægede byen. Rundvisningen sluttede af på 2. sal med en stor arkitekturmodel af Københavns Indre By.
Dagen blev sluttet af med en god frokost på restauranten Rio Bravo som ligger lige overfor museet
Tirsdag d. 1. november 2022
Mødet blev som sædvanlig indledt med hyggesnak og kaffe.
Carsten viste herefter DR dokumentarfilmen om “Drabene på Amagerstrand”

Tirsdag d. 11. oktober 2022
Rundvisning på Magasin du Nord Museum
Vi mødtes ved porten til Vingårdstræde 6, for en guidet rundvisning på det lille museum af museumsinspektør Britta Smits.
Magasin du Nord Museum er et lille museum i København, hvor skiftende udstillinger beskriver stormagasinet Magasin du Nords historie. Museet ligger i Kong Hans’ Vingård i Vingårdstræde i samme karré som Magasin på Kongens Nytorv.
Museet drives af Magasin du Nord Fonden, der frem til 2004 besad aktiemajoriteten i Magasin.
Tirsdag d. 20. september 2022
Rundvisning på ”Det flydende Koldkrigsmuseum” – Skibene på Holmen
Vi mødtes med rundviser Geert Lehmann ved fregatten F352 PEDER SKRAM, Elefanten 2, kl.09:00.
Geert tog os ombord på fregatten som er bygget på Helsingør Skibsværft 1964-1966 med støtte fra USA, og som havde en besætning på små 200, og kunne skyde en fart af ca. 30 knob på sine gasturbine motorer. Armeringen har over tiden været kanoner, maskinkanoner, torpedoer, dybdebomber, raketstyr og senest HARPOON og SEASPARROW missiler.
Turen gik fra agter til for, og fra nedre dæk til øvre. Undervejs fik vi set maskinrum (gasturbiner og dieselmotorer) og rum for del af behandlingen af ammunitionen på vejen fra depot til kanoner.
Vi så hvordan besætningen boede – de meniges banjer og messer, officerernes messer og lukafer og chefens beboelse. Desuden findes hospital, arrest og vaskeri.
Endelig så vi også fregattens ”kraftcentre” – maskinkontrolrummet, skibets hjerne: operationsrummet, radiostationen og styrehuset.
PEDER SKRAM udgik af flådens tal i 1990.
Efter et par timer på PEDER SKRAM besøgte vi MASTEKRANEN. Vi så den imponerende – oprindelige – konstruktion af træ, som er det væsentlige i Mastekranen, der af- og monterede træskibenes master for det årlige eftersyn. Murværket har ingen funktion for kranen arbejde, men kun til beskyttelse mod vejrliget.
Efter Mastekranen gik vi til torpedomissilbåden P547 SEHESTED. Denne er en af de 10 skibe i WILLEMOES-klassen. Den er også udstyret med gasturbine motorer og kunne sejle op til 40 knob. Armeringen var HARPOON missiler, trådstyrede torpedoer og maskinkanon.
Besætningen bestod af 25 unge mænd og kvinder, der sejlede unde trange kår. WILLEMOES-klassen udgik af flådens tal i 2000.
Rundvisningen sluttede ved ubåden S323 SÆLEN. Den havde en besætning på 24 mand, og var en lille dieselelektrisk enkeltrumsbåd.
SÆLEN havde med otte torpedorør stor slagkraft og kunne også indsætte frømænd. Den er den eneste danske ubåd, der har deltaget i krigshandlinger (antiterror operationer i Middelhavet i 2002 og vigtige flådeoperationer i Den Arabiske Golf i 2003). SÆLEN udgik af flådens tal i 2004.
Afslutningsvis stod vi og talte med Geert, som viste sig også at være fra HEMINGWAY, nemlig fra Greve. Herunder udvekslede vi vore afdelingers procedurer og erfaringer inden vi gik hver til sit omkring kl.12:45.
For den interesserede kan flere detaljer om skibene ses på www.skibenepaaholmen.dk

Tirsdag d. 6. september 2022
Udflugt til Jernbanebyen
Tonny fortalte, at Jernbanebyen er den sidste, store brik i byudviklingen i det sydlige København ved Kalvebod Strand. Over de kommende år udvikler grundejerne, DSB Ejendomsudvikling A/S, Freja Ejendomme A/S og Baneby Konsortiet, det 365.000 m2 med etablering af boliger i op til 9 etager kombineret med erhverv og uden biler. Således forventes hele området vest for baneterrænet op til Fisketorvet og rundt om H.C. Ørstedværket at blive et nyt byområde, der binder det tidligere baneareal og Vesterbro/Sydhavn sammen med Fisketorvet, Kalvebod Brygge og Enghave Brygge.
Lidt om området: Indtil midten af det 18. århundrede var området hvor Jernbanebyen ligger i dag havbund og oversvømmede strandenge. Men København havde vokseværk, og i 1895 påbegynder mere end 5.000 mand med håndkraft det store opfyldningsarbejde ud for Kalvebod Strand. Dermed begynder udviklingen af det store område, vi i dag kender som Jernbanebyen.
Den Gule By opføres i 1909 for enden af Otto Busses Vej. Den består af 32 boliger til tjenestemænd der arbejdede i De Danske Statsbaners hjælpevognstjeneste, som rykkede ud i tilfælde af uheld på skinnerne. I dag er boligerne andelsboliger og kan stadig kun erhverves hvis man har eller har haft noget med DSB at gøre.
I september 2020 flytter de første studerende ind i CPH Village – en midlertidig studieby på Otto Busses Vej. Her vil 184 studerende i løbet af efteråret 2020 flytte ind i bæredygtige træboliger, opført i flytbare, genanvendelige moduler i træ med rekordlavt klimaaftryk. Studiebyen er Københavns største boligbyggeri i træ. Stedet er meget attraktivt og der medes at være 7000 studerende på venteliste for at flytte ind

Tirsdag d. 28. juni 2022
Vi mødtes på pladsen ved Kastrupfortet for at spille Pétanque.
Efterfølgende tog vi hen til Tonny der bor ved siden af fortet og fik for at fejre slutningen på forårssæsonen en frokost med smørrebrød og øl og lidt snaps.
Vi starter op igen d. 9. august.
Tirsdag d. 21. juni 2022
Tidligere politibetjent ‘Monty’ var inviteret til at fortælle om D-Dag d. 6. juni 1944 hvor de Allierede gik i land i Normandiet i Nordvest Frankrig under 2. verdenskrig.
‘Monty’ som tidligere havde haft en sommerbolig i selve området fortalte entusiatisk om invasionen, der begyndte med indsættelse af soldater, hovedsagligt fra Storbritannien, USA og Canada, med faldskærm og svævefly med mandskab, massive luftbombardementer efterfølgende landsætning på kysten.
Han fortalte at han i området havde fundet så mange krigsting – alt fra granater, patroner, hjælme og flydele at han kunne åbne et helt lille museum.
Det meget interessante foredrag blev fulgt op at mange billeder af de fundne ting og fra området området i Normandiet.

Tirsdag d. 7. juni 2022
RUNDVISNING PÅ VESTRE KIRKEGÅRD.

Vi mødtes kl. 10:30 ved hovedindgangen på Vestre Kirkegårds Alle, og herfra udgik en ca. 1 times og 3 kvarters rundvisning ved Københavns Kommunes rundviser. Under rundvisningen kom vi forbi bl.a. Pios gravsted, flere mausoleer, Nordre Kapel, gravstederne ved ”Det røde Hav”, samt nogle specielt udsmykkede gravsteder. En interessant rundvisning af en veltalende – med humor – rundviser, der kunne fortælle mange gode detaljer om det sete. Tiden og områdes størrelse gjorde desværre at den søndre del af kirkegården må vente til en anden gang. Efter rundvisningen begav vi os til Carls Øl- og Spisested i Carlsbergbyen, hvor et par stykker smørrebrød og et velskænket glas fadøl blev nydt i et par timer, hvorefter turen atter gik hjemad.
Tirsdag d. 31. maj 2022
Et forslag på et tidligere møde var, at vores klub jo hedder Hemingway og at det kunne være fint at se og høre noget om manden bag vores navn. Forslaget var, at vi skulle se filmen “Den Gamle Mand og Havet” .
Vores eget medlem Jens Joakim Kähler fortalte kort, inden fremvisningen, om Hemingway og filmen.
“Den Gamle Mand og Havet” er Ernest Hemingways mest solgte bog, en fortælling.om en gammel Cubansk fisker, der efter 84 døgns uheld atter forsøger sin lykke i Golfstrømmen, hvor de store fisk befinder sig.
En roman skrevet om en fascinerende skildring af fiskerens ukuelige sejrsvilje og kamp med sit store bytte på der vældige hav. I 1953 modtog han Pulitzerprisen for bogen.

Tirsdag d. 10. maj 2022
Forsinket Påskefrokost
13 mand var mødt op til hyggelig frokost i Tårnværelset i aktivitetshuset.

Tirsdag d. 19. april 2022
Vores eget medlem Jesper Sølund, der i sit tidligere arbejdsliv var dokumentationschef i Rådet for Sikker Trafik, holdt et fint og tankevækkende foredrag om hvordan det går med de 65+ årige i trafikken.

Tirsdag d. 15. & 29. marts 2022
Kaffe og hyggesnak samt forvisning af Helge af film fra Christianshavn Lokalhistoriske Forening
Viste emner:
Christianshavn Lokalhistoriske Forening og Arkivs video: Bombningen af B&W i 1943
Christianshavn Lokalhistoriske Forening og Arkivs video: Tyskertøsen i Burmeistergade
Tirsdag d. 22. marts 2022
Guidet tur i ruinerne under Christiansborg
Afsluttende med frokost “stegt flæsk” i Rio Bravo

Tirsdag d. 22. februar 2022
Rundtur i det gamle dragør.
Tonny havde forberedt 2½ times tur rundt i det gamle Dragør og orienterede historien om Dragør og de forskellige steder vi så.
Vi afsluttede formiddagen, først med sandwich og kaffe på et lille sted på gågaden og senere med et lille glas øl på en bar ved havnen.

Tirsdag d. 15. februar 2022
Jens fortalte om sit lange og spændende liv som billedkonservator og arkitekt.
Tirsdag d. 18. januar 2022
Amagerbanens historie.
I mødelokalet fortalte Helge – i ord og billeder – om Amagerbanen fra ideen til en bane opstod i 1866 og til banens nedlæggelse i 1995.
Af emner kan nævnes:
- Stationer, strækninger, gods- og persontransport
- Sporforgreninger til industriområderne og samarbejde med DSB
- ”Latrinbanen”/”Lortebanen”
- Forhold omkring 1. verdenskrig samt før, under og efter 2. verdenskrig
- Bevarede og nedrevne bygninger og bevarede/optagne spor (efter Metroen)
- Buslinjer og samarbejde med KS og senere HT
Tirsdag d. 11. januar 2022
Gåtur fra Christmas Møllers Plads.
Med udgangspunkt fra Christmas Møllers Plads gik vi ad stien via redanerne øst for voldgraven omkring Christianshavn til Margrethe Holm. På vejen passerede vi de gamle militære bygninger – hvoraf nogle i dag er beboede – samt resterne af henrettelsespladsen for stikkere efter 2. verdenskrig.
Tilbagevejen gik forbi Noma og en ryddet Fredens Havn et stykke ad Refshalevej, og derefter ad stierne på volden vest for voldgraven forbi bastionerne til og igennem Christiania, og endelig af gaderne til udgangspunktet – en tur på lidt under 2 timer, som taler for en gentagelse på en varmere og grønnere årstid
Tirsdag d. 30. november 2021
En hyggelig Julefrokost blev holdt i Aktivitetshuset.
Velkommen til to nye medlemmer Jesper og Jens og rigtig god bedring til Jan, håber du snart er på benene igen 🙂
Lækker mad og masser af juleøl.


Tirsdag d. 2. november 2021
Besøget på Vestre Kirkegård blev aflyst på grund af vejret og forventes at blive afholdt i løbet af foråret.
I stedet for mødtes vi i Aktivitetshuset for en hyggelig snak.
Tirsdag den 26. oktober 2021
Claus holdt et spændende foredrag om sit arbejde i byretten som domsmand. Udvælgelsen generelt – og Claus’ egen – til domsmand i retssystemet blev beskrevet; et retssystem som er baseret på grundloven. Han beskrev systemets opbygningen indenfor rigsfællesskabet; med retskredse, byretter, landsretter og højesteret. Endelig fik vi fortalt om domsmændenes deltagelse i domsafsigelserne i de forskellige retssagstyper, samt om ankesystemet. Et interessant 1½ times foredrag.
Tirsdag den 12. oktober 2021
Vi mødtes i Foreningshuset til et foredrag om Vestre kirkegård af vores eget medlem Helge Stoltz
Vestre Kirkegård er Københavns største kirkegård som er på hele 537.000 m2.
Mange nobiliteter er begravet på kirkegården og Helge viste flere små film med fortællinger om mange af disse personer.
Meget interessant 🙂 foredraget kan eventuelt følges op af et besøg på kirkegården på et senere tidspunkt.
Tirsdag den 5. oktober 2021
Hemingway Amager fylder 1 år disse dage – For at fejre dette, gik vi efter vores ordinære møde på restaurant Menu’en, hvor vi spiste en god frokost sammen.

Tirsdag den 21. september 2021
Svampetur i Kongelunden
Velkommen til nyt medlem Allan.
Vi drog til Kongelunden i 3 biler for at afprøve Kurt R’s foredrag i praksis.
Med kurv under armen og kniv til at skære viste Kurt Roland kort hvor og hvordan vi fandt de gode svampe og så spredte vi os og gik i gang, en tur som varede et par timer. Undervejs blev Kurt R kontaktet og forevist de indsamlede eksemplarer. Det viste sig at de fleste af eksemplarerne ikke egnede sig til spisning da de var for gamle (eller en giftig fluesvamp), eller bare ikke var spisesvampe 🙁
Vi tog faktisk lidt slukørede hjem til Tonny uden at ha´ fundet en eneste spiselig svamp – Og dog!! Vagn fandt meget tidligt en høj hvid spiselig svamp som Kurt fortalte populært blev kaldt en “Sømands p.k” , men da det var den eneste vi fandt, blev den kasseret.
Nå, men heldigvis havde vi på forhånd for en sikkerheds skyld købt nogen bakker champions og kantareller og et par gutter blev sendt i Netto for at købe lidt pølse, laks og brød. Så vi tog alligevel hjem til Tonny hvor vi tilberedte de indkøbte svampe på en pande med lidt fløde, og sammen med lidt god øl, så fik vi alligevel en god frokost sammen den dag 🙂



Tirsdag den 14. september 2021
Svampe
Vi mødtes i Foreningshuset kl. 10 som sædvanligt
Kurt Roland viste via projektor billeder af forskellige – ugiftige og giftige Svampetyper som, lamel-, rør-, og andre typer svampe. Anbefalede materialer – kurv/pose, kniv og børste til den kommende tur efter svampe efterfølgende tirsdag
Foredraget skulle så ugen efter følges op i praksis ude i Kongelunden.
Tirsdag den 7. september 2021
Vi fik besøg af formanden for Hemingway Club DK, Bjørn, som gav os gode råd om udvikling af vores nye klub…
Tirsdag, den 31. august 2021
Petanque
Vi mødtes kl. 10 på Kastrup Fortet ved restauranten i strålende solskin.
To hold a 5 deltagere nød et par timers petanque, hvorefter det var tid til en forfriskning i Tonny’s nærliggende have.

Tirsdag, den 25. august 2021
Hemingway Clubs charter var nu underskrevet og afsendt. Vi havde fået invitation til et besøg i Hemingway Club Gentofte-onsdags møde på dagen. Kurt R og Helge deltog. Bjørn fra Hemingway Club DK bød os velkommen og fortalte om Gentofte-onsdags aktiviteter. Dagens aktivitet var efter kaffebord og indledende fællessang et foredrag af Marie Brixtofte om hendes barndom og ungdom, og forholdet til sin far Peter Brixtofte.
Tirsdag, den 6. juli 2021
Afslutning før ferien. Der var købt et par stykker smørrebrød til hver, som blev nydt sammen med medbragt drikkevare. Denne dag blev desuden benyttet til afsked med vor vellidte ”tovholder” fra Frivilligcenter Amager, Bo Johnsen, som sluttede på centeret efter 12 års ansættelse, og som vi betænkte med et par flasker. Sommerferie indtil 3. august.
Tirsdag, den 15. juni 2021
Besøg på Amager Bakke. Vi tog elevatoren op til toppen – undervejs havde vi udsigt til de store hallers tanke og øvrige installationer. Tonny havde indhentet oplysninger om byggeriets historie og aktiviteter, som vi hørte på toppen, hvor vi også nød udsigten 360° vejen rundt over by, land og vand. Der blev også nydt en lille forfriskning fra cafeen.
Tirsdag, den 1. juni 2021
Over kaffen viste Helge billeder via projektor over Ballonparkens og Ballonhangarens historie baseret på hjemmesiden Hovedstadshistorie samt Wikipedia. Herefter vandrede vi ad Artillerivej til Ballonparken området, hvor vi så de gamle bygninger, og hangaren udefra – da den i dag benyttes af en privat ride klub. Desuden fik vi ekstra – personlige – input om området af nogle af områdets beboere vi mødte.
Tirsdag, den 27. april 2021
Besøg på Kofoeds Skole, hvor vi fik omvisning og foredrag om skolen historie og nuværende aktiviteter. Vi fik herunder set den omtalte Kofoed Cigar.
Tirsdag, den 20. april 2021
Efter kaffen spadserede vi til området omkring Njalsgade, hvor vi fik set det skandaleomtalte ”tårn”. Herefter gik turen gennem universitets område og til de grønne områder tæt på Danmarks Radio.
Tirsdag, den 21. marts 2021
Foredrag af Bo Johnsen fra Frivilligcenter Amager om Sundholm og dens historie, med interessante billeder vist via projektor.
Tirsdag, den 6. oktober 2020
Besøg af Finn Orbe fra Hemingway Club (HC), og Christine Sort fra Velux Fonden, som har bevilliget midler til udbredelsen af kendskab til HC konceptet. Gæsterne fortalte HC’s historie – opstart og udvikling, autonome klubber under en fælles upolitisk paraplyorganisation (med forskellige hjælpebaser, f.eks. bibliotek over foredragsholdere). Visionen er at skabe et fællesskab for mænd i 60+ alderen og vedligeholde og udvikle sociale kompetencer. Dette blot nogle af mange informationer