Opslagstavlen

Hemingway Club Rudersdal

Opslagstavlen er til brug for medlemmerne.
Opslag indsendes til info.rudersdal@hemingwayclub.dk
Opslag må helst ikke være over 5-6 linier

Den 13. februar 2020
Peter Skov henviser til en artikkel i Information
Vedr: Cyper krig “Klik her”

Den 25.Januar 2020
Niels Holten-Tingleff henviser til artikel i Information d.d.
Vedr. Klimadebatten
2020-01-18_Berlingske_-_18-01-2020_ProfessorensKlimaopsang

Den 16. januar 2020
Eskil Balslev skriver:

Hvordan i alverden kan MAN finde på i Hemingways navn at arrangere fællesmøde med komtesse Blixens dameklub, uden at søge medlemmernes billigelse/ tilladelse ? Diskussion herom bedes indledt,respektive respekteret.

Den 16. januar 2020

Helge Dissing skriver:

og det gør vi jo.

Jeg vil gerne give et par gode ideer videre, som kan bruges til stille stunder i hjemmet – i bilen – eller når du venter – eller måske til at falde i søvn på.
Jeg var så heldig at få en fantastisk julegave – et abonnement på E-bøger. Systemet hedder Mofibo, som nu er installeret på min mobiltelefon. Skriv titlen på nettet og lad dig derefter blive inspireret. 
Du kan vælge mellem tusindvis af bøger og lægge de udvalgte ind på systemets bogreol. Derefter kan jeg vælge om jeg vil læse bogen på din skærm eller få den læst op. Jeg har valgt nogle gode ”ørebøffer” og nyder nogle gode oplæsere.
Den første bog jeg valgte var ”Bedsteforældre længe leve”.

det gælder jo også næsten os alle.

Det var en fantastiks bog, som giver gode råd til samværet med de kære børnebørn. Flere bøger er lagt på boghylden, som jeg glæder mig til at høre i stille stunder.
Det er i øvrigt også en god gaveide, som kan købes gennem et gavekort.
Gode hilsner fra
Helge.

Den 15. januar 2020
Karsten Hjelt skriver:

Jeg kan varmt anbefale nationalmuseets udstilling ”Tyskland”. Den giver en enestående mulighed for at forstå Tysklands historie og kultur. Jeg vil også anbefale at købe bogen ”Tyskland. Erindringer om en nation” (fås i museets boglade). Bogen er skrevet af englænderen Neil MacGregor. Bog og udstilling går hånd i hånd. Bogen er fremragende, flot illustreret og koster blot 100 kr – her får man meget for pengene !!

Den 12. januar 2020
Tage  Dalsgaard Jensen skriver til Bent Høgsberg et brev der har almen interresse.

Kære Bent
12. januar 2020
Med dagens DR-mammutudsendelse med højskolesange summende i baggrunden, som vel er et at af de bedste overlevende udtryk for dansk kultur, kom jeg til at tænke på din venlige interesse for mit fravær fra Hemingway Clubs arrangementer i efteråret ved julefrokosten. Og på din opfordring til at rette henvendelse til den nye ledelse om min kvide. Hvilket jeg så beklager, at jeg endnu ikke har fået taget mig sammen til.

Så vidt jeg husker fik jeg brokket mig lidt vel meget over den berøringsangst, som jeg mener, der har hersket i Rudersdal Hemingway Clubs i forbindelse med ledelsens ”omsorg” for dens medlemmer. En indstilling som bl.a. er blevet udtrykt i opfordringerne til at komme frem med emner til nye foredrag og arrangementer, men med den dræbende , supplerende formaning: ”Husk, ikke politik og religion, men gerne kultur, etik og moral” !!! Det runger stadig fælt i mine ører!

For det første, er der efter min mening tale om et misforstået forsøg på forvanskning af den kendsgerning, at kultur jo netop er et resultat af såvel religion og politik. Og lige som såvel kultur, etik og moral er elementer, der er alle er prægede af det lokale, historiske miljø, så er vor tids største opgave vel at søge at gøre alt for at bevare dette, i stedet for at søge at gemme det bort i en tåge af misforstået godhed og berøringsangst – og multikultur.

Jeg er i øvrigt overbevist om, at salig Hemingway i denne forbindelse ikke blot vender sig i sin grav, men vrider og vånder sig over denne form for omsorg.

Jeg skal endvidere undskylde for, at jeg ikke, som du anbefalede, til den nye foredragsledelse for længst har rettet henvendelse om de tre emner, som jeg nævnte under julefrokosten. Det første emne, nemlig at vi omsider burde prøve at lære af Afrika, som vi jo med med fiasko har søgt at belære i århundreder, i stedet for fortsat at fortsætte det hidtidige forgæves sisyfosarbejde. Det andet er ”Penge”, som jeg forsøger at få et andet medlem til at beskæftige sig med. Det arbejder jeg fortsat med. Det tredje emne er emnet ”Ledelse”, som jeg også ud fra forskellige synsvinkler mener kunne være interessant og nyttigt at få behandlet, ikke mindst i relation til Hemningway. Jeg har foreløbig samlet en masse materiale fra min mangeårige sideordnede tilknytning, som jeg i det forgangne århundrede som ekstern lærer og censor ved Handelshøjskolens Institut for organisation og arbejdssociologi har beskæftiget mig meget med.

Når jeg fik den tanke at ulejlige dig i dag er årsagen også, at Asger Åmund i onsdags holdt et særdeles interessant, tankevækkende og særdeles relevant, foredrag i Helsingør Domkirke . Foredraget er nu også kommet på You Tube, og derfor synes jeg, at det ville være en god ide at bringe en henvisning hertil på Hemingways ”Opslagstavlen”. For resten kunne det vel også være en glimrende ide at få undersøgt, hvor mange der kigger på denne tavle. Til din yderligere orientering kan jeg oplyse, at videoen med foredraget også kan ses på bloggen snaphanen.dk. (søg 11. jan. 2020) “Klik Her”

Bemærk at foredraget er bragt i to afsnit på hver en halv time.

Nok for denne omgang, og godt nytår!
De venligste hilsener,
Tage

Den 7. oktober 2019
I forbindelse med Jens Adler Sørensens foredrag om
“Sovjetunionens opløsning og de nye randstater” foreligger der literaturforslag fra
Peter Skov og bogfortegnelse fra Peter Veltze

Literaturforslag af Peter Skov (klik her)

Bogfortegnelse af Peter Veltzès egen reol (Klik her)
Peter tilbyder udlån af disse bøger til foreningens medlemmer

Helge Dissing skriver
Jeg har lige læst Morten Albæk – E`t  Liv – E`n  tid  -E`t  menneske.
Den handler i høj grad om god ledelse eller det modsatte, og dermed indflydelsen på medarbejdernes trivsel på godt eller ondt.
Jeg kan ikke huske, at jeg tidligere har læst en bog under at sætte spørgsmålstegn eller været decideret uenig i enkelte afsnit.
Det har absolut ikke været tilfældet i denne bog.
Som nævnt kan den læses af medarbejdere og ledere, men jeg har i høj grad også læst den ud fra vores fælles klubs interesser.
Hvordan måles tilfredshed eller utilfredshed, og hvad skal ledelsen være opmærksom på.
Jeg kan absolut anbefale bogen, som i høj grad sætter fokus på et godt liv i fritiden.
Læs bogen – den er absolut anbefalelsesværdig

23.11.2018
Tage Dalsgaard Jensen skriver:
Der er nogle særdeles interessante,  aktuelle og især tankevækkende “Kulturkritiske udvekslinger”, som både er undertitlen og formen i en ny bog med titlen “Danmark under angreb”, af forfatterne  Kasper Støvring & Mikael Jalving. 

Citat fra bogen:
Menneskesyn er forklædt religiøsitet: Enten har du det rigtige menneskesyn eller også er du et dårligt menneske!   To af Danmarks mest læste politiske kommentatorer slår med denne bog næven hårdt i bordet.  De gør op med det menneskesyn og den indbildte godhed, der betyder, at vi lukker øjne og ører for den sociale virkelighed, der befinder sig et stenkast fra de pæne kvarterer med det helt rigtige menneskesyn. Et menneskesyn, der hvert år koster milliarder og er godt på vej til at smadre det Danmark, vi kender og elsker.

15.06.2018
Helge Dissing skriver:
SE: Troels-Kløvedal

05.06.2018
Henrik MIkkelsen skriver
Vi er en mindre gruppe i Rudersdal Hemingway Club som ønsker at starte en cykelgruppe, hvor vi kommer på ture rundt og oplever spændende naturområder i kommunen, da vort medlem Christian Mørup Jensen har stor viden på området, som repræsentant  fra Danmarks Naturfrednings Forening.
Jeg har tilbudt at den første tur – som bliver en gåtur – tager udgangspunkt fra hvor
jeg bor – og vi derfra går en tur på ca. 2 timer rundt om det danske Schweiz.
Mødetid: Torsdag 7. juni kl. 10:00 – vi er tilbage ca. kl. 12:00 til en lille frokost
Mødested:  Skodsborgvej 187 – Nærum/Søllerød – 

24.05.2018
Tage Dalsgaard Jensen skriver:
Den fornuftige mand tilpasser sig verden. Den ufornuftige forsøger konstant at tilpasse verden efter sig. Derfor må ethvert fremskridt afhænge af den ufornuftige. (George Bernhard Shaw.)

24.05.2018
Helge Dissing gør opmærksom på bogen om Hemingway citater skrevet af A.E.Hotchner. Den findes på nettet til 180,00 kr

https://www.saxo.com/dk/hemingway-citater_ernest-hemingway_indbundet_9788711564318

09.11.2017
M.F.Jørgensen skriver
M.F.Jørgensen er sammen med H.Bøndergaard  fra Hemingway Clunb med i en ældre klub, med i alt 4 medlemmer. Klubben startede i 1999 for at opgradere ældre computere til pensionister og andre mennesker i Rudersdal. Vi fik lavet ca. 30-40 PCére i ca 5 år hvorefter alle kun ville have nye computere. Vi har møde hver fredag som bør ændres til én af de første ugedage. Da en dame nu er ved at stoppe søger vi efter 2-3 nye medlemmer, for ny inspiration og med nye tanker om retninger mm. Klublokalet er i en kælder med varme, ca.30 kvm. Vi bor tæt op ad de grønne områder, for evt. motion. Der er plads for værktøj til mange former for arbejde, stenslibning, smykker, elektronik mm. Er der nogen der er interesserede da venligst kontakt H.F.Jørgensen -Skovly Mark 38 på 4542 2559 for ekstra information.

12.10.2017
Christian Mørup Jensen skriver:
Danmarks Naturforening – DN Rudersdal – gennemførte en cykeltur den 1. oktober 2017.
En lignende cykeltur for Hemingways klubbens medlemmer kunne arrangeres.

16.09.2017
Hans-Henrik Tofft kar sendt disse små opdagelses vignetter fra Havarthigården
           

16.09.2017
Eskil Balskev skriver:
Prøv at se på Dieselhouse.dk,  jeg mener det er oplagt.
 http://www.dieselhouse.dk/

15.09.2017
Tage Dalsgaard Jensen skriver:
“Kristeligt Dagblad bringer i dag den i vedhæftede foto viste beretning, som måske også kunne være af interesse for opslagstavlen?” – og vedlægger artikel     Hemingways katte
Med venlig hilsen
Tage

10.september 2017
Peter Thorsager skriver: 
Er der nogen af medlemmerne der spiller ”Canasta”?

19.maj 2017
Ebbe Taudorff skriver

Bloom Festival 27. – 28. maj 2017 i Søndermarken – Nu afsluttet.

11.maj 2017
Hans- Henrik Tofft skriver:
For år tilbage blev jeg meget interesseret i Dansk Arkitektforenings hjemmeside. Det var i forbindelse med en fotokonkurrence. Foreningen har mange sider, men den mest interessante er – for os ikke arkitekter – siden: dansk Arkitektforening, hvor rigtigt mange spændende tilbud – til uhyre fornuftige priser – ser dagens lys.
Der er foredrag, Aktiviteter som f.eks. cykeltur rundt til, og over, Københavns Havns nye broer, der er en spændende kanalrundfart, der stik mod det traditionelle rundfarter*), sejler sydover for at se de nye kvarterer i København. De fleste turer er med guide….en ansat i foreningen.

 Selv syntes jeg en cykeltur vil være spændende, og med dagens S-toge er det jo intet problem at fragte cyklen til Staden
*) mener jeg at vide…
God fornøjelse, om du får lyst til en aktivitet.

 

27.april 2017
Ebbe Taudorf
skriver:
Bogen ”Svømme Med Hajer” af journalisten og antropologen Joris Luyendijk med undertitlen: En rejse ind i bankverdens mørke, er stærkt anbefalelses værdig. Det er en anderledes bog om finanskrisen 2008 med fokus på de to store finanscentre City of London og Wall Street New York. Forfatteren har ikke nogle forudfattede meninger, men det lykkes ham efter to års efterforskning at trænge helt ind i ”maskinrummet” i finansverden. Og det han så var både fascinerende og dybt foruroligende!
Jeg vil anmelde den med 5 ud 6 mulige hjerter.