Solrød – afholdte møder

Vi henviser til vor hjemmeside i Solrød :

 https://sites.google.com/a/hcsolroed.com/hc-solroed/vore-moeder/afholdte-moeder

Marts 2019

27. marts “Kunstig intilligens”.  73 personer lånte øre til Sven Kolstrup, der beretter om “Machine Learning”, “Big Data” og den computerkraft, der ligger bag.  Et meget interessant og tankevækkende foredrag.

13. marts hørte vi Povl Knudsen berette om “Mine erfaringer og oplevelser med at arbejde på det Sovjetiske marked fra 1978 til opstart af et lille telefonselskab i Rusland kort efter Sovjets ophør i begyndelsen af 90’erne frem til 2001.” for 60 tilhørere. Til den efterfølgende frokost deltog 40 personer.

Februar 2019

27 februar 

besøgte vi Folketinget m/ Astrid Kragh. Efterfølgende frokost i Snapstinget. Astrid er en god fortæller. Interessant at se malerierne i Socialdemokratiets partiværelse samt portrætterne af de tidligere statsministre – nogle meget tankevækkende.

13. februar

berettede Holger Bernt Hansen om  “Hvor går Afrika hen i en ny politisk og økonomisk verdensorden.” Meget tankevækkende foredrag.

Januar 2019

23.januar

Mødet indledtes med Solrød Valsen, som vi nok må øve os lidt mere på at synge. Derefter fortalte borgmester Niels Hörup for 73 tilhørere om “Rigets tilstand” – Solrød. En status på året der gik, om de mange projekter i Solrød Kommune og kommunens udvikling frem mod 25.000 indbyggere inden for få år.Fremtidige planer og nye projektideer blev også berørt.

Man ønsker, at Solrød Kommune skal fremstå som en af landets bedste kommuner at bo i – for alle borgere. Efter Niels Hörups indlæg var der mange spørgsmål, som vi nemt kunne have brugt mere tid på.

9. januar

Fortalte Hans Ole Sørensen for 59 tilhørere om vandring på Caminoen. Hans Ole er rejseguide i Vitus Rejser. Det blev en meget levende gennemgang om turen, dens karakteristika, landskab og kultur.

Vi fulgte op på tilfredsheden med vore møder samt  interessegruppernes første møder og introducerede de nye emner. Mange af vore medlemmer er engageret i så meget andet også, så det gælder om at vælge og fravælge. Stor tilfredshed med vore møder og udflugter som man fandt var meget professionelt håndteret.

December 2018

12. december Besøgte 25 medlemmer Dieselhouse, der ligger i forbindelse med H.C. Ørstedsværket. Det er et levende museum, som viser udviklingen af dansk udviklede dieselmotorer fra den spæde begyndelse. Der er små motorer op til en stor skibsmotor i flere etagers højde. Et meget interessant besøg.

Efterfølgende frokost på Restaurant “Suset” på Hvidovre havn.

November 2018

28. november: 

56 deltog i julefrokost i Cafeen i Solrød Aktivitets- og Frivilligcenter.   

14. november

For 57 personer berettede Niels Kofoed Hansen om sine 40 år ved politiet. Niels Kofoed Hansen er med det navn selvfølgelig bornholmer. Han indledte mødet med at fortælle om, hvad han husker, og hvad han har fået fortalt om de dramatiske dage 4.-8. maj 1945, da russerne besatte Bornholm. Ellers fortalte han om sine 40 år i politiet – heraf 30 år i kriminalpolitiet. Arbejdsforhold, kolleger, “kunder” og forholdet til borgerne samt om større kriminalsager, som han har været involveret i. Niels sluttede sin karriere i politiet som kommissær.

Oktober 2018

24. oktober

25 deltog i udflugt til Politimuseet. Fælledvej 20, København N. med efterfølgende frokost på Restaurant Jacobsen på Kultorvet.  Læs lidt mere om Politimuseet her.

10 oktober

55 deltagere overværede Lene Alexanders foredrag ”Lyst gennem hele livet”.  Lene er Kognitiv Sexolog og Parterapeut – og meget mere og fuld af sjov og humor.  Lene gav os en masse tips og ideer til, hvordan vi kan vedligeholde og forbedre vores samliv og få en fortsat god tilværelse uanset alder. Seksualiteten er drivkraften – vores livs energi. Seksualiteten kan dyrkes og udfolde sig på mange måder – det drejer sig ikke kun om fysisk udfoldelse. 

September 2018

26 september besøger vi Hamad Civilization Center Bin Khalifa. Moskeen på Nørrebro med efterfølgende frokost på restaurant Suset på Hvidovre Havn.

12 september fik vi sangundervisning underr kyndig vejledning af operasangeringen Dorthe Elsebet Larsen, Solrød. En fantastisk morgen med over 50 deltagere, der efter en del øvelser sang i vilden sky “Oh what a beautiful morning” efterfulgt af et pat af vore dejlige efterårssange.

Derefter snak – mand og mand imellem, hvor vi bl.a. tog fat på evt. dannelse af interessegrupper. 

August 2018

Den  22. august berettede  Ebbe Christensen om “Mit liv som krigskirurg under Desert Storm, Bosnien og Kabul” for de 58 fremmødte medlemmer/gæster.

Ebbe Christensen er pensioneret overlæge og karkirurg. Han har arbejdet på flere hospitaler i Danmark og udlandet og har bl.a. også deltaget som frivillig krigskirurg hos de britiske styrker i Kuwait under Desert Storm – senere også som krigskirurg i Bosnien og Kabul. Ebbe er kendt for at have en kritisk holdning til det danske “sygehusvæsen” ud fra erfaringer ved og i sygesengen. Ebbe er ikke uden eventyrlyst og har også deltaget i TV3’s Robinson Ekspeditionen. Vi skal høre Ebbe fortælle om sine oplevelser og erfaringer som krigskirurg i felten – det bliver helt sikkert spændende , da Ebbe er en mand med stærke holdninger.

Den 8. august berettede Jan B. Poulsen om

“Et liv med fodbold, er mere end bare fodbold.  Et meget levende og interessant foredrag – ikke mindst konklusionerne om kulturens indflydelse på menneskelig ageren – talt af en mand, der har besøgt ikke mindre end 125 lande i sit virke bl.a. for FIFA.

Ud over mange store oplevelser på banen dels som spiller i Store-Heddinge, Rønne og Frem og dels som træner i vidt forskellige lande –  i Danmark som assistent under Richard Møller Nielsen – blandt andet under EM-triumfen i 1992 – og senere som U21-landstræner indtil 1999. Siden har han været træner i Singapore, Jordan, Armenien og Tanzania –  har har lært og indset, at forståelsens af kulturelle forskelligheder er afgørende, hvis man skal begå sig i det fremmede. 

When in Rome, do as the Romans.”

Om Jan: Født og opvokset i Store Heddinge, et år i USA som udvekslingsstudent, student fra Køge Gymnasium, 2 år som soldat på Bornholm, 15 år gymnasielærer på Greve Gymnasium (Idræt og geografi), 2 år som Teambuildings konsulent i SAS og 10 år i DBU. Efter Tanzania som fuldtids fodboldtræner i  Solrød FC (2013-2014) og i Haslev FC (2014-2015 )

 

Juli 2018

25.Juli

Vi mødtes på en rigtig varm sommerdag på Torvet i Køge ved statuen af Frederik VII kl 10.30 med vores guide Per Sørensen.

Per havde medbragt en højtaler,så alle kunne høre og startede med at fortælle på en sjov og spændende måde, at Køge Centrum faktisk var bygget på affald – at en bygning på torvet ( Alm Brand ) faktisk skilte sig ud ( øjenbæ ) og forårsagede derved restriktionerne til senere bygningsrenovering.

Per fortalte videre omkring den fundne sølvskat i Langkildes gård og at flere bygninger havde været med i TV serier som ”Hotellet” ( Køge Rådhus ) og ”Matador” hvor vi så Agnes systue i Kirkestræde og hvor også Danmarks mindste hus lå og hvor der boede en skomagerfamilie på hele 11 personer – helt utænkeligt i dag.

Vi kom også forbi Køge kirke og sluttede turen ved damemagasinet ”Rokkjær” på hjørnet ved Torvet, hvor Per fortalte en uhyggelig historie om hekseafbrændinger I Køge.

Herefter gik det til Christians Minde, hvor der ventede 3 stk mad og en lille øl – der blev også tid til lidt munter snak over maden.Så var det blevet tid til at vende næsen mod Solrød (for nogle) efter et særdeles hyggeligt arrangement.

11. juli

Fhv. pilot Wagn Langebek

Fra Ellehammer til Starfighter. 

Wagn beretter om udvælgelse, uddannelse og træning af jagerpiloter til det danske flyvevåben.  Det tager sin begyndelse i 1955, hvor jeg, sammen med 49 andre mødte på flyveskolen på Avnø.  Efter den første udvælgelse på skolefly, var vi 20 der blev sendt på videre uddannelse i godt 1 år i Canada.
 
Herefter gik det slag i slag med omskoling i Danmark på Thunderjet, Sabre, Starfighter og Draken (her som eskadrillechef). Sluttede på T-37 som instruktør og eskadrillechef ved op rettelsen af en fælles NATO Jetpilot uddannelsesskole i Texas. Herefter civilflyvning i 20 år (ud af ialt 55 års flyvning) med bl. a. flyvning på en kopi af en Ellehammer fra 1909.     
….og meget andet…
 

Juni 2018

27 juni 2018. 

Om Mellemøsten.

Erik Tingsøe har rejst meget i Mellemøsten. Sammenlagt 1½ år. Erik vil i den første halvdel af sit foredrag fortælle og forklare om den politiske situation i området. 
Hvorfor er der disse konflikter.

  • Hvordan spiller religionen ind?
  • Er der mulighed for at skabe fredelige forhold?
  • Hvordan vil en fredsløsning se ud.

Der vil være specielt fokus på Israel / Palæstina konflikten.

I anden halvdel af foredraget vil Erik fortælle om rejser i området og dermed personlige erfaringer med hvad der sker i området – krydret med billeder.

Erik er en alsidig herre med en fortid på Københavns Universitet, job i Arbejdsministeriet og i fritiden halvmaraton og deltagelse i Go aften Danmark.

Dato 13 juni 2018

John Bern Nielsen : At lykkes som senior – Inspiration til at træffe gode valg for seniortilværelsen.

Når vi går på pension har vi et langt seniorliv foran os. Unge har drømme, idéer og planer for deres tilværelse som voksen. Skal vi ikke, som seniorer, have det samme?

Det vigtige spørgsmål er derfor:  Hvad vil du være som pensionist?

John Bern Nielsen
Solrød 13 juni

 

 ”Det gælder om at dø ung … så sent som muligt

Maj 2018

Den 23. maj blev vi klogere på Solrød – Fra Kridttid til S-banen. En tidsrejse startende for 100 mio. år siden til den 24 sep.1983, hvor S-banen kom til Solrød. Lidt af en mundfuld. Interessant at høre om områdets udvikling – kalkgravene, udskibningsstedet skæbne, beboerne og bygningernes historie. Mange af de, der er vokset op eller som kom som sommergæster nikkede genkendende til mange ting som Jens Strunge Jensen fremdrog.

I vort første møde med Ebbe Taudorf den 9. maj fik vi noget at tænke over med hensyn til personlighed – som blev udlagt som en medfødt egenskab – arvet fra slægten – og muligheden for at påvirke denne i både positiv og negativ retning i kraft af  det miljø, man vokser op i. Tankevækkende.