Vejledninger

Vejledninger til klubbernes websider

IT-gruppen har udarbejdet en vejledning, som giver anvisninger til klubbens webansvarlige om brugen af WordPress. Du kan åbne vejledningen ved at klikke på filnavnet.

Her finder du råd om at oprette og redigere klubbens hjemmeside som en del af den fælles hjemmeside-platform. Der er også gode råd til indholdet på siderne

Vejledningen har hovedoverskrifterne:
1 – Introduktion til WordPress
2 – Kom godt i gang
3 – Indsæt og rediger tekst
4 – Klubsiden
5 – Kommende møder
6 – Afholdte møder
7 – Indsæt medier
8 – Indsæt ekstra sider og henvisningsknapper til klubsiden

Der er tips at hente for alle web-ansvarlige, ikke kun for nye klubber men også for mere etablerede, som måske kan finde inspiration til nye måder at gøre det på.

For klubber, der måtte ønske det, er der også en vejledning om, hvordan man kan indsætte en online-mødekalender på klubsiden:

Seneste versioner af vejledninger med opdateringer kan altid findes i HCArkiv (forudsat at du er oprettet som bruger).

Vejledninger til HCArkiv

IT-gruppen har udarbejdet en række vejledninger til klub-administratorer vedrørende brugen af den fælles arkivløsning HCArkiv i StorageShare, hvor der både er adgang til dokumenter i et fællesarkiv og også mulighed for at oprette et (lukket) klubarkiv. Du kan åbne dokumenterne ved at klikke på filnavnet.

Det bedste sted at starte er i

Her får du som klub-administrator mulighed for at oprette et klubarkiv, hvor du kan lægge egne dokumenter ind i arkivet og/eller redigere dokumenter. Det kan du med fordel gøre fra din egen PC eller Mac via installering af en app, som gør det muligt at lave en synkroniseret kopi af arkivets indhold hos dig selv. Læs mere om, hvordan du gør i:

Du har også mulighed for at logge dig ind i HCArkiv fra en tablet eller smartphone. Læs mere om det i:

Du kan også finde seneste udgave af alle vejledningerne i HCArkiv (forudsat at du er oprettet som bruger).

Vejledning til afstemnings-app i HCArkiv

Tovholdere, der er oprettet som brugere i HCArkiv, har mulighed for at oprette afstemninger og invitere relevante medlemmer efter deres egen mailingliste ved hjælp af en app fra IT-leverandøren nextcloud.

Appen kan bruges til f.eks. valg af datoer til et møde, eller man kan invitere til afstemninger blandt medlemmerne. Appen er engelsksproget, men man kan oprette afstemningerne på dansk.

Du finder en vejledning til afstemningsappen ved at trykke på dette link:

Du kan også altid finde seneste udgave af vejledningen i HCArkiv under Administration og IT/Vejledninger/HCArkiv (forudsat at du er oprettet som bruger).

Vejledning til formular-app i HCArkiv

Som bruger af HCArkiv har du adgang til en formular-app fra leverandøren nextcloud. Formularen kan bruges til meget, men ét eksempel er oprettelse af en tilmeldingsformular, som interesserede kan udfylde direkte fra klubbens hjemmeside via ’Bliv medlem’-knappen.

Du finder en vejledning til formularsappen ved at trykke på dette link

Du kan også altid finde seneste udgave af vejledningen i HCArkiv under Administration og IT/Vejledninger/HCArkiv (forudsat at du er oprettet som bruger).

Klubberne